Polis açıklamasında yeni çelişkiler

İstanbul'da polis baskınında öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay'a ilişkin Emniyet'in yaptığı, "Asıl hedef 25 yıldır aranan TİKKO üyesi Rauf Erdem'di" açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Erdem'in henüz 7 ay önce cezaevinden tahliye olduğu, infazındaki yanlış hesaplama gerekçesiyle de 6 Mayıs'ta yeniden tutuklandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Küçükçekmece’de 6 Mayıs gecesi polis baskınında öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay'ın yargısız infaz kurban gittiği iddiaları güçleniyor. Önce 'örgütün en üst düzey' yöneticisi olarak lanse edilen, ancak henüz 18 yaşında olduğu belirtilince Emniyet'in yaptığı "Asıl hedef 25 yıldır aranan Rauf Erdem'di" açıklaması da boşa çıktı. Abalay'ın öldürüldüğü ev de mühürlendiği için inceleme yapılamıyor.

DHA’nın polis kaynaklarına dayandırdığı ve yalanlanmayan haberine göre, polis, 'TİKKO üyesi olduğu belirtilen ve 25 yıldır aranan Rauf Erdem’i yakalamak için Küçükçekmece’de belirlenen adreslere operasyon düzenlemiş ve bu operasyonda tesadüfen Sıla Abalay yaşamını yitirmişti.'

Ancak, Özgürlükçü Demokrasi'de yer alan habere göre, 25 yıldır arandığı iddia edilen Rauf Erdem’nin, gerçekte 7 ay önce cezaevinden tahliye olan bir kişi olduğu anlaşıldı. Rauf Erdem, 90’lı yıllarda 'Direniş Hareketi' davasından 28 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay’dan 4 kez dönen dava sürecinde Erdem tahliye edilse de, karar kesinleşince tekrar tutuklanmıştı. Yaklaşık 7 ay önce cezasını bitirdikten sonra tahliye edilen Rauf Erdem’in infazının süresine dair bir problem olduğu ve 6 Mayıs günü gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. Erdem, Silivri 6 Nolu Cezaevi’ne konuldu.

Sol'da yer alan habere göre, konuyla ilgili bilgi veren Avukat Gülizar Tuncer de, Erdem’in gözaltına alındıktan hemen sonra adliyeye çıkarıldığını belirterek, muhtemelen bir infaz hesaplama yanlışlığından gözaltına altına alınmış olabileceğini, dolayısıyla 25 yıldır aranma gibi bir durumunun söz konusu bile olmadığını belirtti.

'SILA'NIN ARAMA KAYDI YOKTU'

Sıla Abalay’ın avukatı Oya Aslan ise müvekkilinin iddia edildiği gibi herhangi bir suçtan dolayı arama kararının bulunmadığını, bu konudaki bütün haberlerin yalan olduğunu ifade etti. Avukat Aslan, polislerin söz konusu eve Sıla için gitmediklerini ve orada tesadüfen gördüklerini doğrulayarak, evin mühürlenmesinin de olaydaki infaz gerçeğinin gizlenmesi için yapıldığını söyledi.