Gezi eylemcisi IŞİD'le savaşırken öldü

IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'ye giden Ulaş Bayraktaroğlu Rakka'da öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de IŞİD'e karşı operasyonlara katılan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanı Ulaş Bayraktaroğlu, çatışmada öldü.

Rakka operasyonuna katılan BÖG tarafından yapılan açıklamada, Bayraktaroğlu’nun IŞİD'le girdiği çatışmada öldüğü belirtildi. Bayraktaroğlu’nun kayınpederi Engin Bodur, Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Oğlumuz Ulaş Bayraktaroğlu IŞİD'le savaşta yaşamını yitirdi. Bir devrimci olarak yaşadı ve öldü. Döğüşenlere selam olsun" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Bayraktaroğlu, gözaltına alınmıştı. Daha sonra tutuklanan Bayraktaroğlu, 25 Mart 2014’te tahliye edilmişti. Bayraktaroğlu'nun Gezi Parkı eylemlerinde silah taşıdığı iddia edilmişti.

Hazırlanan iddianamede "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu malına zarar vermek, ruhsatsız silah, mermiler taşımak" gibi suçlamalardan 3 yıldan 58 yıla kadar hepsi istenen Bayraktaroğlu, Devrimci Karargah Davası'ndan da yargılanmıştı. (HABER MERKEZİ)