Ömer Faruk Kavurmacı için tutuklama talebi

Kavurmacı'nın tutuklanması istendi. Dilekçede, kaçma şüphesi olduğu savunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Hürriyet gazetesinden Damla Güler'in haberine göre, Fethulahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu adına avukat Burak Bekiroğlu, iddianamenin gönderildiği İstanbul 23'ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek, tensiple birlikte Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

'KARDEŞİNİN YANINA KAÇABİLİR'

Dilekçede tahliye kararı şaibeli olarak nitelendirildi. Kavurmacı’nın kardeşi Said Kavurmacı’nın FETÖ soruşturmasında firari olduğu ve ABD'de yaşadığını belirten Bekiroğlu, “Şüphelinin şaibeli tahliyesinin amacının yasadışı yollarla onu Amerika’ya kardeşinin yaşadığı yere kaçırmak olduğu yönünde kuvvetli şüphe mevcuttur” ifadelerini kullandı. Said Kavurmacı ile Hakan Şükür’ün birlikte çekilmiş fotoğrafı da dilekçede yer aldı.

'ÖZEL HASTANE RAPORU İLKOKULDA BİLE GEÇERSİZ'

İlkokulda devamsızlık yapan öğrencilerin özel hastaneden aldıkları raporun geçerli sayılmadığını kaydeden avukat Burak Bekiroğlu, “Şüphelinin tahliye kararında özel bir hastane raporuna dayanarak gerekçe yapılmasının izahı mümkün değildir” dedi.

Darbe girişimi şüphelilerinden Adil Öksüz’ün de serbest bırakıldıktan sonra kaçtığını hatırlatan Bekiroğlu, tensip kararı verilmesini ve Kavumacı’nın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.