Belge Yayınları'na polis baskını

Belge Yayınları'nın binasına polis baskını düzenlendi. Polislerin 2 bin kitaba el koyduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ragıp Zarakolu ve 2002'de yaşamını yitiren eşi Ayşenur Zarakolu’nun kurduğu Belge Yayınları'na, polis baskını düzenlendi.

Sol'un haberine göre, bir grup öğrenci Belge Yayınları'na, bir ziyarette bulunacaktı. Ziyareti gerçekleştiren öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Server Tanilli'nin 1978 yılında, İstanbul Üniversitesi'nde akademisyen olduğu dönemde uğradığı suikastı da hatırlatmak amacıyla, "1978'den günümüze aydınlara ve ilerici akademisyenlere uygulanan baskılarda bir değişiklik yok" konulu bir de basın açıklaması gerçekleştireceklerdi.

Öğrenciler konuyla ilgili hazırladıkları bir duyuruyu İstanbul Üniversitesi'nin panolarına da astılar. Duyuruyu panolarda gören polislerin, duyurunun içeriğini yanlış anladığı öne sürüldü.

Polislerin, bugün Belge yayınevinde bir anma gerçekleştirileceğini ve bu anmada Ragıp Zarakolu ile 29 Kasım'da hayatını kaybeden Server Tanilli'nin konuşmacı olduğu şeklinde anladıkları iddia edildi.

2 BİN KİTABA EL KONULDU İDDİASI

Direnişteyiz'den Hayri Tunç'un haberine göre ise, polis baskını Dev-Sol bağlantısı olduğu iddiası gerçekleştirildi. Yayınevine gelen polislerin, “bandrolsuz kitap” ihbarı var iddiasıyla hem yayınevinde hem de depoda arama yaptığı belirtildi.

"Devletsiz Kürtler" ve "Ölümden Zor Kararlar" adlı kitaplar için toplatma kararı olduğunu söyleyen polisler, yaklaşık 2 bin kitaba el koydu. Yayınevi çalışanı Mehmet Ali Varış’ın gözaltına alıp daha sonra serbest bırakıldığı ileri sürüldü.