Adil Öksüz'ün Cübbeli Ahmet ziyareti sır oldu!

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün, Cübbeli Ahmet'i cezaevinde ziyaretinin görüntü kayıtları kayboldu! 9 Eylül 2012'de gerçekleşen ziyaretin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izniyle gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz’un kilit ismi firari Adil Öksüz’ün, Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’ye cezaevinde yaptığı ziyarete ait kayıtlar yok edildi.

Cübbeli Ahmet, 2012'de Adil Öksüz'ün kendisini Metris Cezaevi'nde ziyaret ettiğini belirtmişti. Ünlü, Öksüz'ün Fetullah Gülen'in selamını ve bir kitabını getirdiğini belirtmişti.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, bu görüşmeyle ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ilginç tespitlere ulaştı.

9 Eylül 2012'de gerçekleşen ziyaretin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izni ile gerçekleştirildiği anlaşıldı. İkilinin görüşme kayıtlarına ulaşmak isteyen savcılık kayıtların ortada olmadığını tespit etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıtları kim ya da kimlerin yok ettiğini araştırmaya aldı. Soruşturma kapsamında Ahmet Mahmut Ünlü'nün de mağdur olarak ifadesine başvuracağı öğrenildi.

Cübbeli Ahmet "Gülen şu an aranan Adil Öksüz ile mektup ve el yazmalı bir kitap gönderdi. Cezaevine gelen kitaplar kontrol edilirdi ancak Öksüz o gün kitabı doğrudan getirdi" demişti.