Denizli'de 6 Mayıs anmasına izin verilmedi

Denizli'de Deniz Gezmiş ve arkadaşları için yapılacak basın açıklamasına izin verilmedi. Polisler 34 kişi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmelerinin yıl dönümü dolayısıyla yapılacak basın açıklamasına izin verilmedi. Polisler 34 kişiyi gözaltına aldı.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, DevLis ve Gençliği üyelerinden oluşan grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için bugün saat 18.00 sıralarında Gazi Bulvarı Candoğan Parkı'nda bir araya geldi.

Basın açılamasına izin verilmeyeceğini belirten polisler, gruptan dağılmasını istedi. Eylemcilerin dağılmaması üzerine polisler, 34 kişiyi gözaltına aldı.

Evrensel gazetesinin haberinde ise, Emek Gençliği, Merkezefendi Kaymakamlığı’na iki gün önce 6 Mayıs yıl dönümü dolayısı ile basın açıklaması yapılacağını bildirmişti.

Bu sabah Merkezefendi Kaymakamlığı’na çağrılan Emek Gençliği yöneticisine, basın açıklaması için izin verildiği ancak açıklama metninin kaymakam tarafından beğenilmediği için imzalanmadığı söylendi.

denizli-6-mayis-2