Altan kardeşlerin duruşma günü belli oldu

Yazar Ahmet Altan ve Prof. Dr. Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi. Davanın ilk duruşması 19 Haziran'da görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "FETÖ'nün darbe girişimine katılan medya unsurları" soruşturması kapsamında, aralarında yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, gazeteci Nazlı Ilıcak ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da olduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İddianame, İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma, 19 Haziran'da, İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.

İddianamede, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı dahil 16 kişi hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin için "silahlı terör örgütü yöneticiliği" iddiasıyla ayrıca ceza istenirken; Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın ise, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

ERDOĞAN, TBMM VE HÜKÜMET DAVACI

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve 65'inci Hükümet, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davacı olarak yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından, "FETÖ'nün medyadaki unsurlarının darbe girişimindeki rolü" başlığı altında hazırlanan iddianame 247 sayfadan oluşuyor.

'ÖRGÜT ÜYESİ OLMAMAKLA BİRLİKTE...'

İddianamede, yazar Ahmet Altan, Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın darbe girişimini öncesinden bildikleri ve darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandada bulundukları öne sürüldü.

CHP tutuklu gazetecilerden mesaj getirdiCHP tutuklu gazetecilerden mesaj getirdi

Üç isim hakkında, "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Ayrıca, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

DUMANLI VE USLU İÇİN 'FETÖ YÖNETİCİLİĞİ' İDDİASI

Firari şüpheliler kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Taraf yazarı Emre Uslu, yazar Tuncay Opçin hakkında da "darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan da 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Emre Uslu hakkında ayrıca, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi.

Ahmet Altan cezaevi günlüklerini yayınlayacakAhmet Altan cezaevi günlüklerini yayınlayacak

REKLAM AJANSI SAHİBİNE 15 YILA KADAR HAPİS

Kapatılan Samanyolu Televizyonu'nun Washington temsilcisi Şemseddin Efe, kapatılan Today's Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Prof. Dr. Osman Özsoy, Zaman Gazetesi'nin İsrail muhabiri Abdulkerim Balcı, Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmen yardımcısı Mehmet Kamış ile Zaman Gazetesi'nin yöneticilerinden Faruk Kardıç, gazetenin görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı, marka müdürü Yakup Şimşek, kültür sanat sayfasında çalışan Ali Çolak ve Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olan Şükrü Tuğrul Özşengül, hakkında da "darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Bu şüpheliler için ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, Zaman Gazetesi'nin, 10 Ekim 2015'de yayınlanan ve darbe çağrışımında bulunduğu öne sürülen reklam filmini çeken ajansın sahibi Tibet Murat Sanlıman hakkında ise "FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. (İSTANBUL/DHA)

AİHM Altan kardeşlerin durumunu inceleyecekAİHM Altan kardeşlerin durumunu inceleyecek