Yunanistan'dan darbeci askerler için nihai karar

Yunanistan'a kaçan darbeci askerler hakkında 'iade' talebiyle hakim karşısına çıkan son iki asker hakkında karara varıldı. Kararda Türkiye tarafından yapılan ikinci başvurunun da reddedildiği reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci asker hakkında yapılan ikinci iade başvurusu Yunanistan yargısı tarafınca reddedildi. Geçen hafta ve dün diğer 6 asker için Atina Temyiz Kurulu Türkiye’nin yaptığı ikinci iade talebini reddetmişti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye yine retYunanistan'dan Türkiye'ye yine ret

Türkiye'nin sekiz darbeci askerin iadesi için yaptığı ikinci başvuru da Yunanistan tarafından tamamen reddedildi. Askerlerin ilk iade talebini Yunanistan Yüksek Mahkemesi Ocak ayında reddetti. Askerlerin ikinci iade talebi de teker teker reddedildi ve bugün hakim karşısına çıkan iki asker için başvurunun reddedilmesiyle birlikte iade süreci tamamlandı.

'İNSANLIK DIŞI MUAMELE GÖREBİLİRLER'

Dün yargı karşına çıkan askerler hakkında savcılık makamı duruşmada, askerlerin Türkiye'de adil biçimde yargılanmayabileceğini savundu. Savcı, "İşkence ve insanlık dışı muamele görebilirler" dedi. İade işlemlerinin ardından Yunan mahkemesince askerlerin iltica başvurularına nasıl yanıt verileceği merak konusu. (DIŞ HABERLER)