MİT, 215 bin kişilik listeyi savcılığa verdi

ByLock kullandıkları öne sürülen 215 bin kişilik liste ile 18 milyon mesaj, MİT tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ’nün gizli haberleşme programı olduğu iddiasıyla soruşturmalara konu olan ByLock konusunda MİT'in tüm mesajlaşma trafiğini çözdüğü öne sürüldü.

Habertürk Gazetesi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, MİT, telefonunda ByLock bulunan 215 bin kişilik listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. Başsavcılığın talimatı üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) uzman ekipleri ByLock mesajlarını ve kullanıcılarını belirlemek için çalışma yaptı. Ekiplerin çalışması sonunda, 18 milyon Bylock mesajının deşifre edildiği öne sürüldü.

ÖZEL KURYELERE ZİMMETLENDİ

Deşifre edilen mesajların, sızma olmaması için sisteme girilmediği belirtildi. Deşifre edilen 18 milyon mesaj, özel kuryelere zimmetlenerek 81 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Böylece Bylock kullanıcısı olduğu için adli işlem gören şüphelilerin soruşturma dosyalarına, konusu suç teşkil eden Bylock yazışmaları da eklenecek.

Bylock yazışmalarının ilk etapta, geçen haftaki operasyonda gözaltına alınan “FETÖ'nün mahrem imamları”nın dosyalarına konulacağı, bin 200 FETÖ şüphelisine bu yazışmaların sorulacağı bildirildi.

Etiketler MİT mesaj bylock 215 bin