Kadir Topbaş'ın damadı Kavurmacı tahliye edildi

İşadamlarına yönelik 'FETÖ' soruşturmasında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı bu sabah tahliye edildi. Gerekçe sağlık sorunları. Dün açıklanan iddianamede, savcı, Kavurmacı için 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' soruşturmasında tutuklu yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı tahliye edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Kavurmacı'nın avukatlarının sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunduğu, talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin de tahliye kararı verdiği belirtildi.

SAVCILIK İTİRAZINA RET

Savcılığın tahliyeye itiraz ettiği ancak üst hakimliğin savcılığın itirazını reddettiği belirlendi.

TUSKON'a üye iş adamlarına yönelik aralarında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 86 kişi hakkında hazırlanan iddianame dün Başsavcılık tarafından onaylanmıştı.

İddianamede, firari şüpheliler Fetullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında 'anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve TBMM'yi ve hükümeti yıkmaya teşebbüs'ten 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Aynı iddianamede, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 83 iş adamının da 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kadir Topbaş'ın damadına 15 yıl hapis talebiKadir Topbaş'ın damadına 15 yıl hapis talebi

(DHA-HABER MERKEZİ)