'Çerkes Cengiz' tutuklandı

"Çerkes Cengiz" lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şıklaroğlu'nun tutuklanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Çerkes Cengiz" lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması" suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Bu sabah, hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında evinde gözaltına alınan "Çerkez Cengiz" lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, karakoldaki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

100 araçla cezaevine giden 'Çerkes Cengiz' kim?100 araçla cezaevine giden 'Çerkes Cengiz' kim?

EVİNDE BULUNAN SİLAHLAR SORULDU

Soruşturma savcısı Yasin Muammer İpekleşen'in sorgusunu yaptığı Şıklaroğlu ifadesinde, ikametinde 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet siyah renkli tabanca içerisinde şarjör ve şarjöre takılı vaziyette 8 adet 9 mm çaplı fişek, toplam 70 adet 7.65 mm çaplı fişek, toplam 90 adet 9 mm fişek ve 2 adet değişik ibareli av tüfeği ile 1 adet içi boş olan kuru sıkı tabanca bulunduğunu aktardı.

Av tüfeğinin ruhsatı bulunduğunu belirten Şıklaroğlu, "Ruhsatımda faturalı 3 adet tüfek kaydedilmiştir, ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle evimde ele geçirilen tüfekleri ruhsata kaydedemedim" dedi. Şıklaroğlu, kuru sıkı tabancayı da av tüfeği bayisinden aldığını belirterek, faturasını ilerleyen günlerde dosyaya sunabileceğini dile getirdi.

Mafyadan tehdit aldığını öne süren Şıklaroğlu, "Bundan dolayı kendimi korumak için annemlerin evinde bulunan, dededen kalma 9 mm tabancayı ve mermileri dün evime getirdim. Tabancayı alırken içinde bulunan mermileri saymadım" şeklinde konuştu.

'Çerkes Cengiz' meğer o gün hapse gitmemiş!'Çerkes Cengiz' meğer o gün hapse gitmemiş!

CEZAEVİNDE BİR GÜN KALMIŞ

Şıklaroğlu'nun ardından savunma yapan avukat Havva Nurhan Diler, müvekkilinin kesinleşen mahkumiyet kararı nedeniyle, 26 Nisan 2017 tarihinde cezaevine giderek teslim olduğunu, popüler bir kişi olması nedeniyle yakınları ve akrabalarının konvoy oluşturduğunu, denetimlik serbestlik kapsamında da bir gün sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Savcı İpekleşen, sorgusunu yaptığı Şıklaroğlu'nu, "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

İstanbul Anadolu 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunu yaptığı Şıklaroğlu'nun tutuklanmasına karar verdi. (İSTANBUL/DHA)