3 kez soyulunca hapis yolu gözüktü

3 kez soyulan büfeci, kredi borcunu ödeyemeyince tutuklanmayla tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da tekel büfesine bir yılda 3 kez hırsız giren 42 yaşındaki Oktay Altıntaş, zararını karşılayabilmek için bankadan çektiği krediyi ödeyemeyince zor duruma düştü.

Altıntaş, 18 yıl yurtdışında çalıştıktan sonra döndüğü Antalya'da açtığı büfenin, 1 yılda 3 kez soyulduğunu söyledi. Geçen yıl 2 Şubat'ta işyerine hırsız girdiğini belirten Altıntaş, "Sigara ve pahalı içkilerin hepsini aldılar. Güvenlik kamera kayıtları var. Hepsini emniyete verdim. Ardından yine hırsız girdi. O arada ben malzeme almak için kredi çektim. Küçücük tekel marketi burası. Sonra yine mal almak için kredi aldım, kredi kartımı kullandım. Ama üçüncü kez işyerim soyuldu. Hırsızlar son seferinde kepenkleri de parçaladı" dedi.

HIRSIZLAR SERBEST, DÜKKAN SAHİBİNE TUTUKLAMA KARARI

İşyerine giren hırsızların yakalandığını ancak hemen serbest bırakıldığını anlatan Altıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hırsızlarla görüşeyim de zararımı karşılasınlar dedim ama onların güvenliği için adres ve kimlik bilgilerini vermediler. Büfeden çalınan mallar ve çektiğim kredilerle birlikte toplamda 100 bin liranın üzerinde zararım var. Şimdiyse bankadan arıyorlar, mahkemede bulunduğum taahhüde rağmen borcumu ödeyemediğim için tutuklama kararı çıkmış."

Senelerce yurtdışında çalıştığını söyleyen Altıntaş, “Getirdiğim parayı burada hırsızlara verdim. Hırsızlar serbest bırakıldı, borcumu ödeyemediğim için hakkımda tutuklama kararı çıktı. Mağdurken suçlu oldum. İki çocuğum var, biri 5 aylık. Ben niye tutuklanayım? Hırsız yakalanmış, zararımı karşılaşın ki ben de götürüp bankanın parasını vereyim. Ben bankadan aldığım parayı eğlencelerde harcamadım ki buraya mal almak için harcadım" diye konuştu.

BÜFEYİ TOSTÇUYA ÇEVİRDİ

3 hırsızlık olayının ardından tekel büfesini kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Altıntaş, “Şimdi burada tost yapıp evimin geçimini sağlamaya çalışıyorum" dedi.

(DHA)