Levent Tüzel serbest bırakıldı

Eski HDP milletvekili ve EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı çıkardı. SEGBİS aracılığıyla ifade veren Tüzel, serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında eski milletvekili EMEP MYK üyesi Levent Tüzel hakkında yakalama ve zorla getirme kararı çıkarıldı. Tüzel, 10 Ekim davasını izlemek için gittiği Ankara Adliyesi Talimat Bürosu'nda SEGBİS aracılığıyla ifade verdi. Tüzel, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Evrensel'in haberine göre, eski HDP İstanbul Milletvekili ve EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama ve getirme kararı çıkardı. Kararın ardından polisler, Tüzel’in İstanbul’da eski oturduğu eve gitti.

10 Ekim Ankara Katliamı davasını izlemek için Ankara’da olan Tüzel, Ankara Adliyesi Talimat Bürosu’nda SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Tüzel'e 14 temmuz 2012'de, Diyarbakır Valiliği'nin yasakladığı miting sonrası yapılan konuşmasını, 2012'deki DTK ziyaretini, HDK sözcülüğü dönemindeki faaliyetlerini ve 2011 Newrozu'na katılmasına ilişkin sorular yöneltti.

Levent Tüzel ise yaptığı savunmada "Benim hem Emek Partisi Başkanı olarak hem de milletvekili olarak Newroz'a katılmam, basın açıklamalarına ve mitinglere katılmam yasa dışı işlermiş gibi ya da başkaca yayın organları talimatıyla katılmışım gibi göstermek kabul edilemez, doğru da değil. Ben çalışmalarımı ve siyasi faaliyetlerimi ülkenin demokratikleşmesi ve halkların kardeşliği için yaptım. Bu nedenle şahsım açısından takipsizlik kararı verilmesini istiyorum" dedi.

Savunmanın ardından savcı Tüzel'in serbest bırakılmasına karar verdi.

Eski HDP Milletvekili Esat Canan hakkında da aynı soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı. Polisin evinde arama yaptığı Canan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Eski vekil Esat Canan'ın evinde aramaEski vekil Esat Canan'ın evinde arama