HDP milletvekili Besime Konca tahliye edildi

Cezaevinde bulunan HDP milletvekili Besime Konca, tahliye edildi. Konca, "Arkadaşlarımızın hepsi çıkmayana kadar biz de kendimizi özgür hissetmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tahliye oldu. Partililer tarafından karşılanan Konca, "Arkadaşlarımızın hepsi çıkmayana kadar biz de kendimizi özgür hissetmeyeceğiz" dedi.

Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tahliye oldu. Besime Konca'yı cezaevinin önünde HDP'liler çiçeklerle karşıladı. 4.5 aydan sonra tahliye olduğunu belirten Besime Konca, şunları söyledi:

'CEZAEVLERİNDE AĞIR İHLALLER VAR'

"Ama bu koşullarda tahliye olmaya insan sevinemiyor. Dışarısı için büyük zindan, cezaevi içini de küçük zindan şeklinde tanımlıyorduk. Bu süreci böyle yaşadık. 80'lerin Diyarbakır, Sinop, Mamak zindanıyla hesaplaşılsaydı, bugün Türkiye'de yüz binlerce insan cezaevinde olmayacaktı. Dünyanın her yerinde demokrasi, özgürlüğün bir bedeli olmuştur. Fakat Türkiye'de yaşanan hiçbir ülkede yaşanmamıştır. Bugün cezaevlerinde çok ağır insan hak ihlalleri var. Olağanüstü hali gerekçe yaparak her türlü hukuksuzluk cezaevlerinde yaşanan bir durumdur."

'MÜCADELE EDECEĞİZ'

HDP milletvekillerinin tutuklanmasını siyasi bir karar olduğunu savunan Konca, "Hiçbir hukuki gerekçe yoktu. Bu da bugün açığa çıkmış bir durumdur. Rehinelik bir süreçti ve halen devam ediyor. Eş başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hala cezaevindedir ve 6 ayları dolduğu halde iddianameleri hazırlandı, fakat mahkeme günleri 3 aydır belirlenmemiş. Tüm bunlar referanduma endeksli bir politikaydı" diye konuştu.

Türkiye'nin demokratikleşmesini umduğunu dile getiren Konca, "Umarım insan hakları ve özgürlükler çok daha fazla yerine getirilir ve cezaevlerinin kapıları da açılır herkes özgürlüğüne kavuşur. Biz de bunlar için mücadele edeceğiz. Siyaset yapacağız, sözümüzü söyleyeceğiz halkımızla birlikte olacağız. Ama arkadaşlarımızın hepsi çıkmayana kadar biz de kendimizi özgür hissetmeyeceğiz" dedi. (KOCAELİ/DHA)

İki HDP'linin vekilliklerinin düşürülmesi için komisyon kurulduİki HDP'linin vekilliklerinin düşürülmesi için komisyon kuruldu