Erdoğan konuşunca Cem Küçük: İstifa edin!

Erdoğan'ın Hindistan dönüşünde yaptığı açıklamaların ardından Cem Küçük bir süredir tartıştığı bazı köşe yazarlarını istifaya davet etti. Küçük, "Hepiniz atanamayan Ahmet Hakanlarsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyon yorumcusu Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamaların ardından bazı köşe yazarlarını istifaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümet yanlısı medyada Küçük'ün "Mavi Marmara'daki manyaklar" sözü ile başlayan 'İslamcı-reisçi' tartışmasına ilişkin olarak Hindistan dönüşü yaptığı açıklamada, "“İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor” deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki. Siyasi parti için esas olan, dürüst, ilkeli, vatanını, milletini seven, parti ilkelerine uyacak insan aramaktır. Ama bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı. İşi, kendi belirledikleri çerçevede kalan insanları ‘doğru’, onun dışındakileri de ‘yanlış’ addetme noktasına getirdiler. Onların da böyle bir hakları yok, benim de yok. Kaldı ki ebedi alemin ölçüsü hiçbirimizin elinde değil. Kimse bunu teraziye çıkarmasın. Hele hele çok ağır olacak ama uluhiyet davasına da kimse girmesin…" demişti. Milliyet yazarı Nagehan Alçı da bugün yayınlanan köşesinde Erdoğan'ın açık açık eleştirel yazılar yazan isimlere "AK Parti camiasında yerleri yok" dediğini yazdı.

'ATANMAMIŞ AHMET HAKANLARSINIZ'

Söz konusu açıklamaların ardından tartışmayı başlatan isim Cem Küçük, Twitter'dan yeni açıklamalar yaptı.  Ahmet Taşgetiren, Kemal Öztürk, İsmail Kılıçarslan, Akif Beki gibi isimlere istifa çağrısı yapan Küçük, "Atanmamış Ahmet Hakanlarsınız", "Aslında hepiniz birer Levent Gültekin'siniz. Dostunuz Gültekin gibi Erdoğan nefretiyle dolusunuz. Gerçek bu." gibi mesajlar paylaştı.