Barodan tepki: Bu son olsun

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, 1 Mayıs'taki iş kazasında yaşamını yitiren henüz 16 yaşındaki Ömer'in ailesine her türlü hukuki desteği sunacaklarını söyledi. Küçük ayrıca, devletin çalışma güvenliği konusunda daha etkin denetim mekanizmaları oluşturması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Barosu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlandığı gün yük asansörüyle duvar arasına kalarak yaşamını yitiren 16 yaşındaki Ömer Faruk Sever'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ömer'in babası 40 yaşındaki Mustafa Sever, çocuğunun aile bütçesine katkı için mobilya atölyesinde çalıştığını söyledi. Oğlunun çalışmak istediğini anlatan baba Sever, “Ben de bir meslek sahibi olsun istedim. Olay günü oğlum çalıştığı atölyedeki mobilyaları taşımak için yük asansörüne gelmiş, asansörün kapısını aralayıp mobilyaları yüklemeye başlamış, bu sırada asansör hareket edince, kabin ile duvar arasında kalmış” dedi.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük ise olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Biz, daha önce Aladağ’da yaşanan yangın faciasında ne hissettiysek bugün aynı üzüntüyü yüreğimizde duyuyoruz. 21. yüzyılda insanlarımızın bu tür kazalarla hele hele bir de çocuk olunca hayatını kaybetmesini anlayamıyoruz ve istemiyoruz. İnsani gelişmişlik sıralamalarında, eğitim verilerinde, demokrasi liginde hep en alt sıralarda olan Türkiye, maalesef iş kazalarında da Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü durumundadır. Bu sonuç siyasal iktidarın çalışma yaşamına ve işçiye bakışının en net göstergesidir. Ülkemizde iş güvenliğinin ve denetim mekanizmalarının devlet eliyle yapılamadığının en bariz göstergesi bu elim olaydır” dedi.

Konya'da iş kazası: 1 ölüKonya'da iş kazası: 1 ölü

'SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI'

Devletin iş güvenliği, çalışma hayatı, koşulları, işçi sağlığı gibi yaşamsal önem arz eden alanda daha etkin denetim mekanizması kurup işletmesi en temel görevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Küçük, şu açıklamada bulundu: “Dün yaşanan vahim olay iş kazasından öte göstere göstere gelen iş kazasıdır. Ülkemizde çocuklar eğitim ve öğretim alanları olan okullarda olmalı, aileye maddi destek veya ucuz emek gücü olarak kullanılmamalıdır. Umarım bu tür kazalar son olur. Bir daha yaşanmaz. Adana Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonumuz olarak sizlerin, bu elim kazanın meydana gelmesinde kusur ve sorumluluğu bulunanların tespit edilerek hak ettiği cezaları almalarını sağlamak noktasında her zaman yanındayız. Bu olayın da takipçisi olacağız.”

(HABER MERKEZİ)