Mahkeme, Cumhuriyet Vakfı seçimini iptal etti

Mustafa Balbay'ın aralarında olduğu isimlerin 2014 yılında yaptığı Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçiminin iptali istemini mahkeme kabul etti. Karar kesinleşirse yönetim için yeniden seçim yapılacak. Mahkemeye yapılan başvurunun ardından Cumhuriyet gazetesinin 11 yazar ve yöneticisi tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Vakfı'nın 18 Şubat 2014 tarihli yönetim kurulu seçiminin usulsüz yapıldığı iddiasıyla gazetenin eski yöneticilerinden Alev Coşkun, Şevket Tokuş, Mustafa Pamukoğlu ile CHP Mİlletvekili Mustafa Balbay'ın iptal başvurusunu mahkeme kabul etti. Mahkeme, yapılan başvuru doğrultusunda üç yıl önceki seçimde alınan kararların iptaline karar verdi.

Karar kesinleşirse Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçimi yeniden yapılacak.

TEMYİZE GÖTÜRÜLECEK

Mevcut Vakıf yönetimi, mahkemenin bu kararına itiraz ederek temyize götürecek. Karar, temyiz aşamasında kesinleşirse Cumhuriyet Vakfı seçimleri, Mustafa Balbay ve İnan Kıraç'ın da bulunduğu eski yönetim kurulu üyelerinin toplanmasıyla yeniden yapılacak.

NE OLMUŞTU?

29 Eylül 2016'da A Haber'e açıklamalar yapan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Balbay ve Coşkun'un itirazlarını haklı bulduklarını ve Cumhuriyet Vakfındaki seçimlerin yenilenmesi gerektiğini söylemişti. Bu gelişmenin ardından Mustafa Balbay, kişisel Twitter hesabından “Cumhuriyet'te FETÖ'cülükten Kürtçülüğe kadar her şey serbest, CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak” yazdı.

31 Ekim 2016 sabahı İstanbul Başsavcılığı, seçime yönelik 'usûlsüzlük' başvurusunun yanısıra “FETÖ ve PKK örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla Cumhuriyet gazetesine operasyon başlattı. Aralarında Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Murat Sabuncu'nun da gazetenin 11 yazar ve yöneticisi tutuklandı.

(DHA-HABER MERKEZİ)