Pelin Buzluk: Öfkeliyim cehennem aynı!

KHK ile ihraç edilen Pelin Buzluk'tan açıklama geldi. Buzluk, "Yoğun stres yüklü bir dönem bitti diye düşünüyorum. Öfkeliyim. Hukuk ve yargı yolu elverdiğince hakkımı arayacağım elbette. Şimdiye dek açığa alınan ve ihraç edilen arkadaşlarla dayanışma içindeydik. Şimdiden sonra da öyle olacak. Sadece ufak bir yer değişikliği oldu. Cehennem aynı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- OHAL kapsamında iki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha çıkarılmıştı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan toplam 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında yazar Pelin Buzluk da yer alıyordu.

KHK ile yazar Pelin Buzluk da ihraç edildiKHK ile yazar Pelin Buzluk da ihraç edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda mühendis olarak görev yapan Buzluk, kararın ardından sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

"Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık iki ay önce facebook hesabımı dondurmak zorunda kalmıştım. İş yerindeki "ikna" ve yönlendirme ile. Yoğun stres yüklü bir dönem bitti diye düşünüyorum. Öfkeliyim. Hukuk ve yargı yolu elverdiğince hakkımı arayacağım elbette. Şimdiye dek açığa alınan ve ihraç edilen arkadaşlarla dayanışma içindeydik. Şimdiden sonra da öyle olacak. Sadece ufak bir yer değişikliği oldu. Cehennem aynı.

Önceleri haksızlığa uğramış birine sosyal medya üzerinden destek olmaya çalışırken şöyle düşünürdüm: Ya bunları görüp "yapabileceğiniz bu mu" diyorlarsa? Kesinlikle öyle değil. Yüzlerce insan ulaştı bana dünden beri. Böylece kalkıp devam etme enerjisini buldum. Var olun.

Evde kara kara düşünürken Leyla gelip şöyle dedi dün: "Annecim sen bir şey kaybetmişsin. Ama dur şimdi. Gözyaşlarını durdur. Bak ne kazandın."

Ve birer yıldız yapıştırdı elime ve alnıma. Görüyorsunuz ne kadar şanslıyım. Alnımızda yıldızlarla devam edelim. 1 Mayıs emek ve mücadele günümüz kutlu olsun. Yalnız değiliz.

Sevgiyle, dostlukla."