Erdoğan: Hint düğünleri memnuniyet verici

Türkiye-Hindistan İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'dan daha fazla turist beklediğini, son yıllarda Türkiye'de düğün yapan Hintli ailelerin sayısının arttığını ve Türkiye'nin balayılar için de müsait olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da düzenlenen Türkiye-Hindistan İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan başkent Yeni Delhi'deki forumda, Türkiye'nin Hindistan'dan daha fazla turist beklediğini belirtirken özellikle son yıllarda düğünlerini Türkiye'de yapan Hintli ailelerin sayısının arttığını, Türkiye'nin balayılar için de çok müsait olduğunu ve bu sebeple iki ülke arasında ulaşımın geliştirilmesi için THY ve Atlas Jet'in sefer sayılarını ve güzergahlarını arttırmak istediklerini ifade etti.

Erdoğan Hindistan'ın bağımsızlığından itibaren iki ülkenin ilişkilerinde hep dostluğun hakim olduğunu belirtirken Türkiye'nin Hindistan ile ikili ticari hacminin 2016 sonu itibariyle yaklaşık 6,5 milyar dolara ulaştığını ve yatırım yapmak isteyen Hindistan firmalarına her türlü kolaylığın sağlanacağını vurguladı.

G-20'de Türkiye ile birlikte yer alan Hindistan'ın dünyanın en büyük demokrasisi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kendi milli paralarımızla karşılıklı olarak ithalat ve ihracatı yapabiliriz. Türkiye, genç ve nitelikli iş gücü, gelişmiş alt yapısı ile bölgesinde ve dünyada önemli bir aktör haline ekonomik olarak gelmiştir. Ekonomimiz son 10 yılda istikrarlı ve kesintisiz büyüme performansı sergilemiştir. Tüm yatırımcılar şundan emin olsun, Türkiye rekabet kurallarının işlediği bir ülkedir. Kanunlarımız, yatırımcılara kolaylık sağlayacak şekilde, düzenleyici bir anlayışla uygulanmaktadır. Ekonomideki yapısal reformlara büyük önem veriyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)