Erdoğan: Hindistan'ın FETÖ'yü çıkaracağına inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hindistan ziyaretinden 'terörle mücadele' mesajı geldi. Erdoğan, "Hindistan'ın FETÖ'ye karşı desteğine güvendiğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi ile görüşmesi sonrası yapılan ortak basın toplantısında Hindistan'ın nüfusu, kaynakları ve ekonomisiyle stratejisiyle önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyerek, "Türkiye olarak terörle mücadelede Hindistan'ın yanındayız. Terör örgütlerinin hedefi yıldırmaktır. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar teröristler muhakkak döktükleri kanda boğulacaklar" dedi.

Türkiye'nin, Hindistan'ın harekete geçirilmeyi bekleyen bir potansiyeli olduğuna inandığını belirten Erdoğan, "İki ülke arasında temas ve ticaret hacmimizi artırmalıyız. İki ülkenin ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor. Paralarımızı kur baskısından da kurtarmanın gereğine inanıyoruz" dedi.

Yapılan istişarelerde FETÖ hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini açıklayan Erdoğan, FETÖ'nün 249  kişinin şehit olmasına, 2 bin 193 vatandaşın da yaralanmasına neden olduğunu vurgulayarak, "Bu karanlık yapı dünyanın en gözü dönmüş terör örgütlerindendir. Dost Hindistan'ın alacağı önlemlerle FETÖ'yü ülkesinden tamamen çıkaracağına inanıyorum. Bilhassa Avrupa'da kültürel ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının zehirli bir sarmaşık gibi toplum bünyesini sardığını görüyorum. Farklılıklarımızı bir tehdit değil zenginlik olarak görüyorum" dedi. (DHA)