Çaycuma 1 Mayıs'ında ihraçlara tepki

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde KESK bileşenleri tarafından coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlamanın ardından Atatürk Anıtına kadar sloganlarla  yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte ihraçlar protesto edildi.

Evrensel'de yer alan habere göre, "İş, Ekmek, Özgürlük Yaşasın 1 Mayıs", "Hukuksuz ihraçlara son", "HAYIR'ımızı da alıp geldik", "Emek, Barış ve Demokrasi için Yaşasın 1 Mayıs" pankartlarının açıldığı kutlamaya KESK üyeleri,  Belediye-İş ve Genel İş üyesi işçiler, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, CHP eski Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Tevfik Aydoğmuş'un da aralarında bulunduğu çok sayıda işçi emekçi katıldı.

SAMSUN'DA ORTAK 1 MAYIS KUTLANDI

Samsun’da DİSK, KESK ve Türk-İş'in ortak çağrı yaptığı 1 Mayıs için 12.00'de İstasyon Mahallesi'nde toplanan işçi ve emekçileri Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Miting başladı.

SİNOP'TA 1 MAYIS: ARTIK YETER

Sinop'ta 1 Mayıs, Diyojen heykeli önünden yürüyüşle Uğur Mumcu Meydanı'na gelinerek kutlandı. Kutlamada "Yaşasın 1 Mayıs", "Hayır daha bitmedi, mücadeleye devam", "Yaşasın iş ekmek özgürlük", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. Tertip Komitesi Başkanı Erkan Kabal yaptığı konuşmada  "Artık yeter! Haksızlıklara hukuksuzluklara, baskılara hayır. Tek adam yönetimine karşı mücadelemiz devam edecek" dedi. Kutlamalar, Türk-İş, DİSK Emekli Sen, KESK Eğitim Sen adına yapılan konuşmalardan sonra yerel sanatçıların konseriyle devam etti.

sinop

DİDİM'DE 1 MAYIS: KIDEME DOKUNMA

1 Mayıs Aydın’ın Didim ilçesinde Kültür Park’ta toplanan yüzlerce işçi ve emekçi tarafından kutlandı. Mitingde yapılan konuşmalarda iktidarın emekçilere dönük politikaları protesto edildi. Atılan sloganlar ve konuşmalarda güvenceli iş, kıdem tazminatı hakkına yönelik saldırı hazırlıkları, kamu hizmetlerinin tasfiyesi, demokrasi ve eşit yurttaşlık talepleri ön plana çıktı.

ORDU'DA 1 MAYIS

Ordu'da işçi ve emekçiler şehir içinden kortejle Atatürk alanına gelindi. KESK'in çağrısı ile yapılan 1 Mayıs'a CHP, EMEP, SYKP, HAZİRAN ve Çevre Derneği ile birlikte 400 kişi katıldı

TRABZON'DA RENKLİ 1 MAYIS

Trabzon'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Tekbir getirerek Erdoğan sloganları atan bir grubun provokasyon çabası boşa çıkartıldı.