Osman Baydemir: Cesaretiniz varsa gelin Kemal'in annesinin gözlerine bakın

Newroz kutlamasında öldürülen Kemal Kurkut için mevlit verildi. Burada konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Meclis'te savaş tezkeresine elini kaldıranlar, zerre kadar cesaretiniz varsa gelin Kemal canımızın annesinin gözlerine bakın, ağıdına kulak verin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'daki Newroz kutlamaları sırasında polis açtığı ateşte yaşamını yitiren Kemal Kurkut için mevlit verildi. Kurkut'un Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan evindeki mevlide DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sanatçılar Ferhat Tunç ve Servet Kocakaya da katıldı.

DİHABER'in haberine göre, Kemal Kurkut'un vurulduğu anları kaydeden gazeteci Kemal Gök, yaşananları Kurkut'un ailesine anlattı. Sokakta kurulan çadırda Alevi dedelerinin okuduğu duaların ardından mevlit yemeği dağıtıldı.

Kemal Kurkut’un ölümünde 3 ihlal!Kemal Kurkut’un ölümünde 3 ihlal!

'KEMAL'İN ÖLÜMÜNÜ UNUTMAYACAĞIZ'

Burada bir konuşma DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, “Kemal’in ölümünü unutmayacağız. Ve bunu da bilsinler Kürt halkı biat etmeyecek. Kemal Newroz şehididir. Kürdistan halkının başı sağ olsun” dedi.

'BU BAŞKA BİR KERBELA'DIR'

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise, “Maalesef bir kez daha zulüm, bir kez daha Yezidler, bir kez daha Dehaklar ve Nemrutlar bizlere kan kusturdular. Bu bir başka Kerbela’dır. Adalet tecelli edene kadar onurlu bir barış elde edilinceye kadar ve bütün halklar için özgürlük olana kadar Kemal kardeşimizin davası yere düşmeyecektir" diye konuştu.

Cinayete mi isyan edelim, 'bunu konuşmayın' denilmesine mi?Cinayete mi isyan edelim, 'bunu konuşmayın' denilmesine mi?

OHAL'i eleştiren Baydemir, "OHAL rejimi ne demektir? Sormak isteyenlere Kemal canımıza kast eden rejimdir. Faillerinin halen elini kolunu sallaya sallaya dışarıda gezenlerin adıdır OHAL rejimi. Meclis'te savaş tezkeresine elini kaldıranlar, miskali zerre kadar cesaretiniz varsa gelin Kemal canımızın annesinin gözlerine bakın, ağıdına kulak verin. O zaman ne yaptığınızı neye elinizi kaldırdığınızı hangi rejime destek olduğunuzu görmüş olursunuz" ifadelerini kullandı.

Kemal Kurkut kimdir?Kemal Kurkut kimdir?

Olay Diyarbakır’da geçmektedir…Olay Diyarbakır’da geçmektedir…