Tartışılan Gül ve Akar fotoğrafı

Abdullah Gül, Hulusi Akar ve Şükrü Karatepe'nin gençlik yıllarındaki arkadaşlıklarını gösteren fotoğraflar kamuoyuna yansıdı. Çeşitli iddiaların dile getirildiği fotoğraflar için basında üç dikkat çekici yazı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

UVAR - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe ve gazeteci Fehmi Koru'nun gençlik yıllarında Londra ve Kayseri'de çektirdikleri fotoğraflar gündeme yerleşti. Zaman zaman yalanlasalar da Gül ve Akar'ın gençlik yıllarından itibaren çok yakın oldukları öne sürülmüştü.

Söz konusu fotoğraflar, eski Deniz Harp Okulu komutanı Türker Ertürk'ün paylaşımıyla tartışma yaratırken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Deniz Zeyrek de konuyu köşelerine taşıdılar. Söz konusu yazılar da şu bölümler öne çıktı:

AHMET HAKAN

Üç Kayserilinin öyküsü: Abdullah, Şükrü ve Hulusi;

"- Üçü de Kayserili.

- Üçü de Kayseri’nin en etkili lisesinde okudu.

- Üçü de milliyetçi mukaddesatçı çevreye yakındı.

- Üçü de iyi ahbaptı.

Gül ve Akar, Kısakürek'le (soldan bir ve ikinci) Gül ve Akar, Kısakürek'le (soldan bir ve ikinci)

Bir gün Kayseri’ye dönemin ünlü şairi Necip Fazıl geldi.

Hemen koştular onun konferansına...

Sonra hepsi kendi yolunu çizmeye başladı."

DENİZ ZEYREK

Gül'ün tercihiydi...

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Şükrü Karatepe’nin iktidar ekibine dahil olması da Gül’ün tercihiydi. Orgeneraller arasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte dört Kayseri doğumlu komutan olduğunu hatırlatmak isterim. (Küçük bir not: Fehmi Koru’nun yayınladığı bir fotoğraf vardı. Sakallı Gül, çizgili ve İspanyol paçalı takım elbisesi ile Şükrü Karatepe ve Koru, gençlik yıllarında çektirmişti. Kıyafetlerden ve mekândan, aynı gün çekildiği anlaşılan bir başka fotoğraf daha var. Koru’nun olmadığı o fotoğrafta Gül’ün sağ yanında, kıyafeti, saçları daha düzenli, daha karizmatik görünen bir genç dikkat çekiyor. O gencin Hulusi Akar olduğunda ısrar eden bir meslektaşım, ‘Tanışıklıkları o yıllara dayanıyor’ dedi. Gül’ün de Akar’ın da Kayseri lisesinde okuduğunu hatırlarsak tanışmamaları sürpriz olurdu.)”

TÜRKER ERTÜRK

42 günlük Londra tatili;

"Gül, 1976-78 yılları arasında, Karatepe ve Koru ile birlikte Milli Kültür Vakfı’nın bursuyla Exeter Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada Akar’ı da bir süre misafir etmişti. Bu üçlünün, Türkiye’den üsteğmen rütbesinde asker bir misafirleri vardır. Esasında ev sahibi konumunda olan, Abdullah Gül’dür. Tanışıklıkları Kayseri Lisesi’ne dayanır.

Ertürk’e göre bu fotoğraf için deklanşöre Akar basmıştı. (Fehmi Koru, Abdullah Gül, Şükrü Karatepe/soldan sağa) Ertürk’e göre bu fotoğraf için deklanşöre Akar basmıştı. (Fehmi Koru, Abdullah Gül, Şükrü Karatepe/soldan sağa)

Üsteğmenimiz, 42 gün izin alarak İngiltere’ye gelmiştir. Bu kadar uzun bir süre çok pahalı bir ülke olan İngiltere’de tatil yapmak, hele hele bir üsteğmen geliri ile neredeyse imkansızdır. Sanırım, üsteğmenimizi Abdullah Gül misafir etmiştir. O hafta sonu, Exeter’de yaşayan üçlü aralarına misafir gelen üsteğmeni de alarak, 3,5 saat mesafedeki Londra’ya geldiler. Amaçları hem Londra’da gezmek,hem de üsteğmenin izin kağıdını Londra’da bulunan Askeri Ataşeliğe onaylatmaktı!.."