KHK ile yazar Pelin Buzluk da ihraç edildi

Yazar Pelin Buzluk KHK ile görevinden ihraç edildi. Edebiyatçılar ihraca tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında bugün iki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha çıkarıldı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan toplam 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edildi.

İhraç edilenler arasında yazar Pelin Buzluk da yer alıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda mühendis olarak görev yapan Buzluk, kararın ardından “Bir süredir kurum içerisinde baskıya maruz kalıyordum. Bugün görevden ihraç edilme sebebim büyük oranda akademisyenlere destek imzacısı yazarlar arasında yer almam” dedi.

Yazar Pelin Buzluk'un ihracı sonrası, Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz sosyal medya hesabından tepkide bulundu. Öz, "Son KHK ile en zarif öykü yazarı Pelin Buzluk, enerji bakanlığındaki mühendislik işinden atıldı. Devlet en zarif insanları en kolay harcıyor" dedi.

Aralarında editör Levent Cantek, yazar Nazlı Karabıyıkoğlu, Burhan Sönmez, Altay Öktem, Gamze Arslan ve şair Asuman Susam'ın da olduğu birçok edebiyatçı Pelin Buzluk'un ihracı sonrası sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Pelin Buzluk, Can Yayınları’ndan çıkan Deli Bal (2010) adlı kitabı ile Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne, Kanatları Ölü Açıklığında (2012) adlı kitabıyla da Selçuk Baran Öykü Ödülü’ne layık görülmüştü. Buzluk’un son kitabı En Eski Yüz 2016 yılı sonunda İletişim Yayınları’ndan yayımlandı.