Doktor ve akademisyenlere ikinci ihraç!

Mersin Üniversitesi’nden daha önce atılan akademisyenler 689 sayılı KHK ile bir kez daha ihraç edildi. Yalova Merkez'den de bir hekim hakkında ikinci kez ihraç kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - 689 sayılı Kanun Hükmünde kararnameyle daha önce sözleşmeleri yenilenmeyerek üniversiteden atılan akademisyenler de ikinci kez üniversiteden uzaklaştırıldı.

Mersin Üniversitesi’nde aralarında Mustafa Şener, Bediz Yılmaz ve Tolga Tören’in de bulunduğu bilim insanları daha önce sözleşmeleri yenilenmeyerek işten atılmışlardı. Barış imzacısı akademisyenler bu kez de kanun hükmünde kararnameyle kamu görevinden çıkarıldı.

BİR HEKİM DE İKİNCİ KEZ İHRAÇ EDİLDİ

Yalova Merkez’de uzman tabip olarak görev yapan Bedi Özbay’ın adı ikinci kez Kanun Hükmünde kararnamelere girdi. Daha önce 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Bedi Özbay, bugün çıkarılan 689 sayılı kanun hükmünde kararnameyle bir kez daha kamu hizmetinden uzaklaştırıldı.

Konuya ilişkin bir tweet atan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Uzman Doktor Bedi Özbay, 22 Kasım’da 677 KHK ihraç edildi, yetmedi bugün 689 KHK bir daha ihraç edildi. Bu ne biçim karadüzen, hırsını alamamışlar” diye yazdı.

ihrac Mustafa Şener, Bediz Yılmaz ve Tolga Tören’in ihraç duyurusunun yapıldığı KHK...

khk677 Bedi Özbay'ın 677 nolu kararname ile ihraç duyurusu...

khk689 Bedi Özbay'ın 689 nolu son ihraç kararnamesi...