Türkiye'yi bekleyen kabus senaryosu

Gazeteci Murat Yetkin, Türkiye'nin birden fazla kabus senaryosuyla karşı karşıya olduğunu, bunların içinden en muhtemel olanının da idamın geri getirilmesi olduğunu yazdı. Yetkin, bu durumda neler yaşanacağını da sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDN Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, bugünkü yazısında, idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına değindi. Bu durumda AB'yle ilişkilerin kopacağını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da hem AB yükümlülüklerine uymaktan hem de ilişkiyi resmen kesen kişi olmaktan kurtulacağını belirten Yetkin'in kaleme aldığı 'kabus senaryosu' şöyle:

"...Senaryo AK Parti'nin Meclis'e idam cezasının geri getirilmesini teklif etmesiyle başlıyor.

...İdam cezasının geri kabulü ister Meclis, ister halk oyu ile olsun, Türkiye'nin iç ve dış dengelerini değiştirecektir. İlişkilerin zaten pamuk ipliğine bağlı olduğu AB, siyasi bağları koparacaktır.

Erdoğan böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş olacaktır. Birincisi ilişkileri resmen kesen Türkiye değil AB olacaktır, ikincisi de artık hükümetin de başı olacak Cumhurbaşkanı Avrupa demokratik standartlarına uygun davranma yükümlülüğünden kurtulmuş sayacaktır kendisini.

Böyle bir anayasa değişikliğinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ve üstünlüğünü var sayan 90'ıncı maddeyi kapsaması şaşırtıcı olmaz."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ab idam Kabus