Uğur Kurt'un babası da kanser oldu

Polisin açtığı ateş sonucu Okmeydanı Cemevi bahçesinde vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt'un annesinin ardından babası da kansere yakalandı. Karar çıkması beklenen son duruşmaya 'İzmir'de üç davam var' mazeretiyle katılmayan sanık polis avukatının ise mahkemeyi yanılttığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Okmeydanı’nda iki yıl önce bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği cemevinin avlusunda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt'un davasına bugün İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Uğur Kurt’un babası Kemal Kurt kansere yakalandığı için duruşmaya katılamıyor. Geçen yıl da anne Güllünaz kansere yakalanmıştı.

Öte yandan 9 Şubat'ta görülen ve karar çıkması beklenen, ancak sanık polis Sezgin K.'nın avukatı Tolga Yurdakul'un katılmadığı duruşmaya ilişkin de yeni bilgiler ortaya çıktı. Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, avukat Yurdakul, İzmir'de görülecek 3 davaya katılacağı gerekçesiyle mazeret bildirdi. Yurdakul’un mazereti nedeniyle sanık polis Sezgin K. de duruşmaya gelmeyince dava 25 Nisan'a ertelendi.

AVUKAT DAVALARA KATILMAMIŞ

Kurt Ailesi’nin avukatı Turgut Kazan, “Mazeret dilekçesini araştıracağız. Samimi ve gerçek değilse gerekli yasal yollara müracaat edeceğiz” dedi. Yapılan incelemede Avukat Yurdakul’un İzmir 5. Asliye Ticaret, 4. Asliye Ticaret ve İzmir 2. Ağır Ceza mahkemelerindeki davalara katılmadığı anlaşıldı.

Savcı Ekrem Şakar, Sezgin K.’nin gaz bombası, plastik mermi veya biber gazı fişeği atan FEN silahı ile müdahale edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeyerek beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiğini belirterek, ‘olası kast ile öldürme’ suçundan en az 16 yıl hapis cezası talep etmişti.