TSK ilk kez Şengal'i havadan bombaladı

TSK, Şengal ve Rojava'daki bazı noktaları ilk kez havadan bombaladı. Genelkurmay açıklamasında, PKK'nin hedef alındığı duyuruldu. Şengal'de beş peşmergenin, Rojava'da 18 YPG'linin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki Şengal ile Suriye'de Rojava'yı hedef aldı. Saat 02.00'de Şengal Dağı bölgesi ve Rojava savaş uçakları tarafından bombalandı.

BEŞ PEŞMERGE 'YANLIŞLIKLA' VURULDU

Erbil merkezli Rûdaw sitesi, Şengal'e yönelik saldırıda beş peşmergenin yaşamını yitirdiğini, dokuz peşmergenin yaralandığını duyurdu. Şengal Dağı’nda bulunan ve hedef alınan Deri Geli Kesre bölgesinin, bombardımandan önce Ezidilerin oluşturduğu Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) tarafından boşaltıldığı belirtildi. Şengal'de yoğunlukla Ezidi nüfusu yaşıyor.

'18 YPG'Lİ ÖLDÜ'

Rojava'da ise bazı YPG noktaları bombalandığı açıklandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rojava'daki bombardımanda en az 18 YPG üyesinin ve YPG'nin medya yetkililerinin öldüğünü duyurduç

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, hava harekatına ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00’de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur. PKK ve bu örgütün Suriye ve Irak’taki uzantıları tarafından, Suriye ve Irak kuzeyi, ülkemize terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarılması maksadıyla; özellikle son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu bölgelerden ülkemize sızdırılan teröristler ve aktarılan silah ve malzemeler, hudut karakollarımıza yönelik taciz ve saldırılarda ve son olarak da Diyarbakır’da tünel kazılarak toplu yıkım ve ölümleri amaçlayan bir terör eyleminde kullanılmıştır."

(HABER MERKEZİ/DHA)