Kartal'da Srebrenica Anıtı açılıyor

‘Srebrenica Soykırım Anıtı’ Kartal'da 30 Nisan'da açılıyor. Anıt Türkiye'de bir ilk olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcü heykel sanatçısı Jhon Gogaberishvili’nin, Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda yaptığı ‘Srebrenica Soykırım Anıtı’, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı işbirliğiyle 30 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Kartal Meydanı’nda açılacak. Sırplar tarafından 1991-1995 yılları arasında Srebrenica'yı işgal ederek öldürdüğü 8372 Boşnak’ın anısına yaptırılan heykelin en önemli özelliği ise 'Srebrenica' ve 'soykırım' sözcüklerinin Türkiye’de yan yana geldiği ilk anıt olması.

'SOYKIRIMIN BAŞ TANIĞI'

Soykırımın bir numaralı tanıklarından olan Hasan Nuhanoviç, Srebrenica Soykırım Anıtı’nın açılışına katılmak üzere geleceği Kartal’da bir konferans verecek. Soykırımın basın aracılığıyla dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayan ve Lahey Savaş Suçları Mahkemesi’nin en önemli tanıklarından biri olan Nuhanoviç’in konuşmacı olarak yer alacağı ‘BM Bayrağı Altında Srebrenica Soykırımı Konferansı’, 29 Nisan Cumartesi saat 19.30’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAF SERGİSİ

‘Srebrenica Soykırım Anıtı’ açılışı öncesinde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi, anlamlı bir fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak. Boşnak soykırımı, 29 Nisan Cumartesi günü saat 19.30’dan itibaren Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp’in objektifinden Kartallılara yansıyacak. ‘Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler’ başlıklı fotoğraf sergisi, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin ardından ikinci gün, ‘Srebrenica Soykırım Anıtı’nın açılacağı 30 Nisan Pazar günü Kartal Meydanı’nda da yerini alacak.

‘Srebrenica Soykırım Anıtı’ açılış programı:

29 Nisan 2017 Cumartesi

‘BM Bayrağı Altında Srebrenica Soykırımı Konferansı’ ve

‘Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler’ Fotoğraf Sergisi

Saat: 19.30

Yer: Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi

30 Nisan 2017 Pazar

‘Srebrenica Soykırım Anıtı’ açılışı ve

‘Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler’ Fotoğraf Sergisi

Saat: 14.00

Yer: Kartal Meydanı