TÜGVA'nın yöneticileri 'FETÖ'den tutuklandı

Türkiye Gençlik Vakfı'nın iki üst düzey yöneticisi Esad Erdoğan ve kardeşi Ekrem Erdoğan, ByLock kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. Bilal Erdoğan da vakfın Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek Öğrenim Koordinatörü Türkiye Evleri Sorumlusu Esad Erdoğan ile yurt müdür yardımcısı olan kardeşi Ekrem Erdoğan, 'FETÖ' üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. Erdoğanlar’ın tutuklanmasına ByLock kullanıcısı oldukları iddiası gerekçe gösterildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜGVA’nın Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, Erdoğan kardeşler 20 Nisan’da İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı. Esad Erdoğan savcılık ifadesinde şu savunmada bulundu: “Hayatımın hiçbir döneminde Fethullahçılara ait bir dernek, vakıf, dershane, yurt veya okulda bulunmadım. Üzerime bulunan hatta ByLock programının çıkması tamamen bir yanlışlıktan ibarettir. TÜRGEV’in bir kolu olan TÜGVA isimli vakıfta uzun yıllardır gönüllü olarak hizmetlerde bulunuyorum. Bu kapsamda 28 Şubat 2015 tarihinde katıldığım eylemde de FETÖ ile alakalı ciddi bir işlem ve darbe hazırlığı yokken biz bunlara karşı olduğumuzu ve zararlı bir kuruluş olduğu yönünde açıklamalarımız olmuştu. TÜGVA ile katıldığım pek çok programda hükümette görev alan kişilerle çalışmalarım olmuştu. Bunun dışında gençliğimden beri AKP’de İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD ve TÜRGEV’de bizzat hazırladığım programlar ve katıldığım çalışmalar vardır. Bunların hiçbiri FETÖ ile bağlantılı kuruluşlar olmayıp tamamen bu yapıya karşı çıkan birimlerdir.”

3 HATTA BYLOCK İDDİASI

Erdoğanlar, savcılık ifadelerinin ardından “silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla tutuklama istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Hâkimlik sorgusunda ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını savunan Esad Erdoğan, “28 Şubat 2015 tarihinde FETÖ aleyhine düzenlenen eyleme katıldım. Burada konuşma yaptım, basına yansıdı. 15 Temmuz’da da Atatürk Havaalanı’na gittim. Darbe günü mücadele ettim. Bank Asya hesabım yoktur” dedi. Kendi adına kayıtlı 3 hattında ByLock yüklü olduğu iddia edilen Ekrem Erdoğan ise hâkimlik sorgusunda, ByLock kullanmadığını belirterek, “Bu örgütten her zaman uzak durmuşumdur. Belirtilen telefon hatlarından birini anneannem kullanmaktadır ve akıllı telefon değildir. Daha önce FETÖ’yü mali şubeye iki defa şikâyet ettim” ifadelerini kullandı.

'MÜVEKKİLİM AK PARTİ ÜYESİ'

Avukatları da Erdoğanlar’ın AKP Gençlik Kolları’na üye olduklarını belirterek, “ByLock kullandıklarına ilişkin tespiti kabul etmiyoruz, araştırılmasını talep ediyoruz. Bank Asya’da hesapları yoktur. Okullarında okumamışlardır, burs almamışlardır. Gazete dahi almamışlardır” dedi.

Yargıç Özgür Kökten de kararında, Esad Erdoğan’ın 20 Ağustos 2014’te, Ekrem Erdoğan’ın da kendi adına kayıtlı olan hatlarından 28 Eylül 2014, 19 Mayıs 2015 ve 24 Ekim 2015’te ByLock programını kullandığını iddia etti. Şüphelilerin, ByLock üzerinden örgüt liderlerinden ve örgüt yöneticilerinden emir ve talimat alarak süreklilik ve etkinlik arz edecek şekilde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldıklarını savunan yargıç Kökten, bu şekilde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü'nün üyesi olma suçunu işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunduğunu kaydetti. Erdoğanlar’ın kaçma şüphesi bulunduğunu ileri süren Kökten, tutuklanmaları yönünde karar verdi.

TÜGVA Medya-İletişim Koordinatörlüğü, Esad Erdoğan’ın vakıfla ilişiğinin 1.5 hafta önce kesildiği bilgisini verdi. Erdoğan’ın yerine ise Suat Kır getirildi.