Ege'de mülteci teknesi battı

Mültecilerin bulunduğu tekne Çanakkale açıklarında battı. 7 kişinin cesedine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli Köyü sahilinden, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri, 7 kişinin cesedine ulaştı.

Bademli Köyü sahilinden, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan mültecileri taşıyan tekne, bugün öğle saatlerinde uluslararası sularda battı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri 1 kadın ve 1 çocuğun da aralarında bulunduğu 7 mültecinin cesedine ulaştı. Sahil Güvenlik botuna alınan cesetler Ayvacık Babakale Limanı'na götürüldü. Ayvacık Belediyesi de Babakale Limanı'na çok sayıda cenaze aracı gönderdi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin Sivrice Koyu'ndan denize açıldıklarını belirlediği mülteciler için arama kurtarma çalışmalarına 1 arama kurtarma gemisi, 1 helikopter ve 3 sahil güvenlik botu, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin de bir bot ve bir helikopterle devam ettikleri bildirildi.

Yunan sahil güvenlik botunun da mültecilerin cesetlerine ulaştığı öğrenildi. Avrupa Birliği (AB) Sınır Koruma Ajansı (FRONTEX) ekiplerinin de destek verdiği arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. (ÇANAKKALE/DHA)