Beyoğlu'nda 24 Nisan anması

Beyoğlu'nda 24 Nisan 1915'in yıl dönümünde anma etkinliği düzenledi. Etkinlik yapılırken eylem yapan HKP üyeleri ise Ermeni Soykırımı'nın "emperyalist bir yalan" olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "24 Nisan'ı Anma Platformu" Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümde anma etkinliği düzenledi. Beyoğlu Tünel Meydanı'nda yapılan sessiz anma etkiliğinde, 24 Nisan 1915'te gözaltına alınan ve bir daha haber alınamayan 234 Ermeni siyasetçi, gazeteci, hukukçu, sanatçı ve aydının fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı.

1915'te hayatını kaybedenleri anmak için yapılan etkinliğe yaklaşık 400 kişi katıldı. Anma etkinliğine katılanlar, ölenler için mum yakıp, fotoğrafların üzerine karanfiller bıraktı. 1 saat süren etkinliğe HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, müzisyen Ferhat Tunç da katıldı.

Saat 19.15'te grup adına Murat Çelikkan tarafından basın açıklaması yapıldı. Çelikkan, "4 Nisan 1915’ten beri, Türkiye’de yaşam, farkına varsak da varmasak da çoraklaştı. Bir halk bütün değerleriyle tasfiye edilirken, toplumun tüm değerleri yaralandı. Bir halk bütün kültürüyle imha edilirken, bir arada yaşama kültürü şiddetli bir darbe aldı" dedi.

Anma etkinliğinin gerçekleştiği sıralarda, meydana yakın bir yerde Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Ermeni Soykırımı'nın yalan olduğunu ileri sürerek, karşı eylem yaptı. Bir süre slogan atan HKP üyeleri basın açıklaması yaptı.

beyoglu-24-nisan-2