Roboski'de yaşayan Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı

Roboski'de yaşayan barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı. Yaylalı, Şırnak T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünde yaşayan barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı.

Roboski'de yaşayanlarla dayanışma amacıyla köye yerleşen barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan Yaylalı'nın serbest bırakılmasına savcılık tarafından itiraz edildiği öğrenildi.

Yaylalı'nın gözaltına alındığı haberini Roboski'de yaşayan barış aktivisti Meral Geylani, Facebook hesabından duyurdu. Geylani, şunları kaydetti:

"Şu an avukata ihtiyacı var, Yannis Vasilis Yaylalı Uludere'de Roboski ailelerinden bir büyükbabanın cenazesine aileler ile birlikte Bulakbaşı köyüne giderken gözaltına alındı. Şu an hastahanede muayeneye götürüldü, Yannis Vasilis Yaylalı polisler tarafından kendisi için yeni bir fezlekenin hazırlanabileceğini belirtti. Gözaltının nedenini şu an bilmiyoruz. Yarım saat önce ben tam Diyarbakır'dan köye Roboski-Gülyazı'ya döndüm ve Yannis Vasilis Yaylalı beni aradı ve gözaltına alındığını belirtti. Görüştüğüm bir avukat arkadaş dosyanın Uludere değil Şırnak'ta olduğu ve Şırnak'tan Vasilis'i yakalama kararı çıktığını belirtti ve ifadesi SEGBİS üzerinden alınacak.

'Roboski'de köylüler tehdit ediliyor''Roboski'de köylüler tehdit ediliyor'

Uludere Adliyesi'ne götürülen Yaylalı, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sitemi) aracılığıyla Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi'ne bağlandı. Yaylalı, "cumhurbaşkanına hakaret" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla tutuklanarak, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Yannis Vasilis Yaylalı, 34 Roboskilinin hayatını kaybettiği bombardımanın ardından, köylülerle dayanışma için buraya yerleşmişti. (DUVAR)