Katliamcıların otopsi raporları ortada yok

Kendilerini patlattıkları iddia edilen Ankara ve Antep'teki düğün katliamcılarının otopsi raporları ortada yok. Avukatlar raporların bir an önce açıklanmasını talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Katliamının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve Emniyetin kendilerini patlattığını söylediği Yunus Durmaz ve Antep'teki düğüne katliam emri verdiği söylenen Kadir Cebael’in otopsi raporlarına ulaşılamıyor

Raporların açıklamamasının Türkiye'deki IŞİD örgütlenmesi iddialarını arttırdığını söylenen Birgün'den Erk Acaer'in haberine göre, otopsi raporlarının emniyet tarafından gönderilmemesi, ‘acaba gerçekten öldüler mi?’ sorusunu gündeme getiriyor. Habere göre, Antep Emniyeti, Başsavcılığın istediği otopsi tutanaklarını bir türlü ulaştırmıyor. Ankara Katliamı davası avukatlarının da ısrarla talep etmelerine rağmen otopsi raporlarını emniyet tarafından hala gönderilmedi.

RAPORLAR NEREDE?

Son olarak, Emniyet'in, Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği cevapla, otopsi raporlarının ortada olmadığı ortaya çıktı. Antep Emniyet’in savcılığın gönderdiği yazıya cevabı şöyle: “15.03.2017 tarihli ve 2017/151 sayılı yazınız ile Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Yunus Durmaz ve Mehmet Kadir Cebael’e ait tutanakları, operasyon görüntüleri, sanık ölü muayene tutanaklarının bir suretinin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi istenmiştir. Müdürlüğümüzce Yunus Durmaz ve Mehmet Kadir Cebael’e ait yürütülen soruşturma dosyasında bulunan evraklar yazımız ekinde gönderilmiş olup sanık ölü muayene tutanakları ve ayrıntılı otopsi raporları Müdürlüğümüzde bulunamadığından gönderilememiştir.”

'ÖLMEDİLER Mİ?'

Ankara davası avukatlarından İlke Işık, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu otopsi raporlarını ikinci kez, ısrarla istiyoruz. Yunus Durmaz ve Kadir Cebael çok önemli sanıklar. Ankara ve Antep Katliamı’nın kilit isimleri. Bu raporlar neden bir türlü Savcılığa ve tarafımıza ulaştırılmıyor. Bu kişiler sülale boyu IŞİD’ci. Belgelerin verilmemesi ‘acaba ölmediler mi?’ sorusunu bile gündeme getiriyor.”