Referandumu protestoya gözaltılar sürüyor

Seçim sonuçlarını protestoya yönelik gözaltılar sürüyor. 15 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan operasyonlar sürüyor. İstanbul'da 38 kişinin gözaltına alınmasının ardından, İzmir'de ve Çorum'da ev baskınları gerçekleşti. Öte yandan İstanbul'da gözaltına alınanlar Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

İzmir'de bu sabah yapılan operasyonlarda ÖDP, Kaldıraç, ESP ve SGDF üyesi 15 gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınan isimlerden bazıları şöyle:

Uğur Demir, Arman Hekimoğlu, Sibel Yaşar, Burak Yılmaz, Rıdvan Coşkun Deniz Bahçeci ve Mert Güneş.

ÇORUM VE İZMİR'DE OPERASYONLAR

Çorum'da da referandum sonuçlarını protesto eden 16 kişi gözaltına alındı. Evrensel'de yer alan habere göre, Özdoğanlar Kavşağı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından 16 kişi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla evlerinden gözaltına alındı. Geceyi Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde geçiren 16 kişiden 12’si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 4 kişi ise yeniden ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bekletiliyor.

İstanbul'da alınanların ise Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa ifade vermeleri bekleniyor. Gözaltına alınanlara yönelik suçlamanın "Evetin meşru olmadığını iddia ederek yapılan eylemlere katılmak, yönlendirmek ve provoke etmek" olduğu iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

HDK'den operasyonlara tepki: Hayır biz kazandıkHDK'den operasyonlara tepki: Hayır biz kazandık