Avukat Sürgüt 20 ay sonra hakim karşısında

KHK ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi, 20 aydır cezaevinde tutuklu bulunan avukat Deniz Sürgüt, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu'da yaşanılan hak ihlali iddialarını raporlaştırmak için 6 Ağustos 2016'da, İdil'e giden avukat Deniz Sürgüt, tutuklandı. 20 aydır cezaevinde olan eski İnsan Hakları Derneği yöneticisi ve KHK ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi Sürgüt'ün duruşması bugün saat 10.00'da, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

'BİR TÜRLÜ MAHKEMEYE GÖTÜRÜLMEMİŞTİ'

Tutuklandıktan sonra ilk olarak Midyat Cezaevi’ne gönderilen Sürgüt, daha sonra Gümüşhane Cezaevi’ne sevk edildi. Sürgüt’ün 1’nci duruşması geçtiğimiz 1 Eylül tarihinde Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sürgüt, 1 Eylül’de duruşmaya SEGBİS yoluyla katıldı. Geçtiğimiz 3 Kasım'daki ikinci duruşmada Sürgüt'ün mahkemeye getirilmesi bekleniyordu. Fakat mahkeme heyeti "güvenlik" gerekçesiyle Sürgüt'ün ifadesini SEGBİS yoluyla almak istedi. Bir türlü hakim karşısına çıkarılamayan Sürgüt'ün duruşması bugün Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi ve eski İnsan Hakları Derneği yöneticilerinden avukat Deniz Sürgüt, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde yaşanılan hak ihlali iddialarını incelemek ve orman yangınlarını araştırmak için Şırnak’ın İdil ilçesine gitmişti. Sürgüt, İdil’de "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Avukatları Sürgüt’ün gözaltında işkence gördüğüne dair ellerinde raporların mevcut olduğunu belirtiyorlar.

Avukat mahkemeye 1 yılda çıkabildi!Avukat mahkemeye 1 yılda çıkabildi!