YSK'nin kararı protesto edildi

YSK'nin mühürsüz zarf ve oyları geçerli sayması protesto edildi. İstanbul, Bursa, Antalya ve Mersin'de yapılan eylemlerde, YSK'nin kararından vazgeçmesi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz oy ve zarfları geçersiz sayması yönündeki kararının ardından başlayan protestolar, bugün de devam etti. YSK'nin bugün referandumun iptaline ilişkin başvuruları reddetmesi de İstanbul, Bursa, Antalya ve Mersin'de yapılan eylemlerde protesto edildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde toplanan yüzlerce kişi YSK'nin kararlarını ve başkanlık sistemini protesto etti. Kadıköy'de yapılan eylemde ise protestocular Bahariye Caddesi'nden Boğa Heykeli'ne kadar yürüyüş yaptı.

Kartal'da ise, Kartallı Kazım Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi Kartal Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

Avcılar'da toplanan yaklaşık 100 kişilik grup da, Marmara Caddesi'nden Havuz Meydanı'na yürüyüş yaptı. "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor" yazılı pankart taşıyan protestocular, slogan atıp düdük çaldı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da protesto vardı. Yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde tencere ve tavalarla yürüyüşe geçti. "Hayır biz kazandık" pankartı taşıyan grup, bir saat boyunca ara sokaklardan sloganlar atıp yürüyüş yaparak tekrar Özgürlük Meydanı'na geldi. Grubun yürüyüşü sırasında bazı kişiler, balkondan tencere ve tavaları birbirine vurarak kalabalığa destek verdi.

Kadıköy Kadıköy

'YSK KANUNU İHLAL ETTİ'

Antalya sivil toplum örgütleri ile siyasi partiler, YSK'nin kararının Attalos Heykeli önünde protesto etti. "Hayır Kazandı YSK Çaldı" pankartı açan grup, ellerinde YSK'yi eleştiren dövizler taşıdı.

Basın açıklaması yapan Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, "YSK'ya son dakikada kendi kanunu dahi ihlal ettirerek ilan ettikleri referandum sonucunu kabul etmiyoruz. Yalana, dolana, zorbalığa teslim olmadık olmayız. 'Hayır'ın gücü halkın gücüdür. Halk bitti demeden bu kavga bitmez" dedi.

Antalya Antalya

'HAYIR VİCDANLARDA KAZANMIŞTIR'

Eskişehir Hayır Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla YSK'yi protesto etti. Aralarında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de bulunduğu yaklaşık 150 kişi "Hayır! Kazandık" yazılı pankart açtı.

Basın açıklamasını yapan Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, "Bu referandum sürecinde yaşananlar tarihe not olarak düşülecektir. Cevaplanması gereken birçok soru olup, bu sorular cevap buluncaya kadar gayri resmi olarak açıklanan sonuçlar bizim gözümüzde geçersizdir. Hayır vicdanlarda kazanmıştır. Bizler iptal edilmesini, seçimin tekrarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eskişehir Eskişehir

BURSA'DA YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Bursa'da, YSK’yi protesto etmek için Mahfel’den Heykel’e yapılacak yürüyüşe Bursa Valiliği tarafından izin verilmedi. Polis toplanma yeri ve yürüyüş güzergahını TOMA’larla kapattı. Bunun üzerine Mahfel'de basın açıklaması yapıldı.

Protestoya katılanlar adına ortak açıklamayı yapan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, şunları söyledi:

“Bizler bu anayasa değişikliğini yüzde 92 evet oyu ile yürürlüğe giren 1982 anayasası gibi meşruiyetten yoksun olacağını daha önce ifade etmiştik. Nihayetinde bu referanduma birçok usulsüzlük ve adaletsizlik damgasını vurmuştur. Halkın hayırlarının resmi sonucu aşan boyutları olduğu tarihsel bir gerekliliktir. Bu nedenle bu referandum sonuçları meşru değildir ve seçimler bir an önce iptal edilmelidir.

'HAYIR DİYEREK BİZ KAZANDIK'

Mersin'deki YSK protestosu Özgür Çocuk Parkı'nda yapıldı.  CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, YSK'nin kararından vazgeçmesini istedi. Mersin Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, hayır için çalıştıklarını ve kazandıklarını bu kazanımı kimseye bırakmayacaklarını söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, "Şimdi birileri çıkıp bize bu referandum eşit bir şekilde ve eşit koşullarda olduğunu söyleyebilir mi? Hayır söyleyemez. Her şeyin yasak olduğu bir dönemde 'hayır' diyerek biz kazandık" ifadelerini kullandı.

Emek Gençliği MYK üyesi Aydın Yiğit ise, “Geleceği çalınan gençler olarak, geleceğimiz çalınmasın diye ‘hayır’ dedik. ‘Hayır’ demeye devam edeceğiz" dedi. (DHA-EVRENSEL)

Mersin Mersin

YSK'dan referandum itirazlarına ret!YSK'dan referandum itirazlarına ret!

Kılıçdaroğlu: YSK'ya yönelik başlayan protestolar haktırKılıçdaroğlu: YSK'ya yönelik başlayan protestolar haktır

YSK protestolarından sonra ev baskınlarıYSK protestolarından sonra ev baskınları

Birçok ilde referandum ve YSK protestosuBirçok ilde referandum ve YSK protestosu

YSK için sosyal medyada kim ne dedi?YSK için sosyal medyada kim ne dedi?