'Katliam sanığının eşyalarını polis yaktı' iddiası

10 Ekim sanığı Hatice Akaltın'ın avukatı, Akaltın’ın eşyalarının polis tarafından yakıldığını ileri sürdü. Akaltın da ifadesinde 'Kaçmadım, kendim geldim' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Garı katliamı davasında 10 Şubat 2017 tarihinde hakkında yakalama kararı verilen sanık Hatice Akaltın, Antep’te Adliye' götürüldü. Akaltın ifadesinin ardından tutuklandı. Akaltın ifadesinde "Kendi isteğimle ifadeye geldim" dedi. Akaltın’ın avukatı ise çarpıcı bir iddiada bulundu. Avukat katliama ilişkin delil niteliği taşıyan Akaltın’ın eşyalarının polis tarafından yakıldığını ileri sürdü.

10 Ekim sanığı Antep'te yakalandı10 Ekim sanığı Antep'te yakalandı

‘POLİSLER TÜM EŞYALARI YAKMIŞ’

10 Ekim davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ara celse yaparak  Akaltın’ın ifadesini SEGBİS yoluyla aldı. Celseye 10 Ekim katliamı mağdurlarının avukatları da katıldı. Evrensel'den Tamer Arda Erşin'in haberine göre, “Yakalama kararı çıktıktan bu yana neredeydin?” sorusuna Hatice Aklatın, o tarihten bu yana adresinin belli olduğunu, ailesinin yanında kaldığını söyledi. “İfademi almaya polisler gelmedi. Kaçmadım. Buraya da kendi isteğimle geldim” diyen Akaltın ifadesinde, 10 Ekim yargılamalarında çelişkili ifade veren eşine benzer şekilde konuştu, 10 Ekim katliamıyla bağının bulunmadığını ve IŞİD üyesi olmadığını iddia etti. Akaltın’ın avukatı ise müvekkili tutuksuz yargılanmasını isterken, 10 Ekim katliamında delil niteliği taşıyacak Akaltın’ın eşyalarının polisler tarafından yakıldığını ileri sürdü.  Avukat, “Müvekkilimin yakalandığı evde  (Halil İbrahim Durgun’un kendini patlattığı ev) patlama sonrasında polisler eşyaları da yakmış. Müvekkilimin kimliğini dahi bulamadık. Avukat vekaleti çıkarmak için bile zorlandık” diyerek akıllarda soru işareti yaratan savunma yaptı.

HABERİN TAMAMI