Halaçoğlu: Erken seçim olacak

Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'nin yarından sonra yeni bir döneme gireceğini söyledi. Halaçoğlu "Erken seçim olacak, erken seçimle birlikte Türkiye’de farklı bir yapı meydana gelecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandumda evet oyu vereceğini açıklayınca MHP’den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu Halaçoğlu "Erken seçim olacak, erken seçimle birlikte Türkiye’de farklı bir yapı meydana gelecek" dedi.

Son gelişmelere ilişkin bir açıklama yapan Halaçoğlu, kendi siyasi pozisyonuna ilişkin şunları söyledi: "Herhangi bir siyasi partiye girmem zaten söz konusu değil,. Başka bir parti oluşumu söz konusu olmadığı için şimdiye kadar da, herhangi bir şey düşünülmedi. Dolayısıyla öyle bir şey de düşünmedim ben. Doğrusu şu an için öyle bir niyetim yok. Hayırlısı olsun ülkemiz için.”

'KAOS ÇIKINCA BİZİ ANLAYACAKLAR'

Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, gündemdeki konularla ilgili yaptığı açıklamada, referandumdaki uygulamaları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'nu eleştirdi. Referandumda 'evet' sonucunun çıktığını, ancak referandum öncesinde savundukları tüm düşüncelerin arkasında olduğunu ifade eden Yusuf Halaçoğlu, "Yarın, Türkiye’de büyük bir kaos ortamı doğduğu zaman, bizim aslında bu söylediklerimizi herkes daha iyi anlayacak, ama bir sefer kabul etmiş olacaklar. İş işten geçmiş olacak” dedi.

'TÜRKİYE'DE FARKLI BİR YAPI MEYDANA GELECEK'

Halaçoğlu şöyle devam etti: “Söylediklerimiz kayıtlarda duruyor. Meclis’i fesh etme yok deniyor ama var. Yani yarın Tayyip Erdoğan devlet başkanı olur mu, olmaz mı o da ayrı mesele. Türkiye yeni bir döneme girecek yarından sonra, 2019’da uygulanacağı söylense de yasanın uygulanması için bir sene geçmesi hükmü de kalkıyor. Erken seçim olacak, erken seçimle birlikte Türkiye’de farklı bir yapı meydana gelecektir.” (KAYSERİ/DHA)