CHP: Referandumun sonucunu tanımıyoruz

CHP Sözcüsü Böke, referandum sonuçlarını tanımadıklarını yineledi. Böke, referandumun iptal edilmesi için Meclis'ten çekilmek dahil her yola başvuracaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. ''İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz'' diyen Böke, ''Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer'' ifadelerini kullandı.

'REFERANDUM TEKRAR EDİLMELİDİR'

Canlı yayında konuşan Böke, şöyle dedi: ''Çalınmış olan milletin iradesidir. Hileyle alelacele yapılan balkon konuşmalarıyla algı operasyonu yönetilmektedir. İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz tanımayacağız da... Bu referandum tekrar edilmelidir. Biz olmayan bir anayasa varmış gibi davranmayacağız. Oldu bittilere boyun eğmeyeceğiz."

Sine-i millet nedir, nasıl hayata geçirilir?Sine-i millet nedir, nasıl hayata geçirilir?

'HADDİNİ BİL DEMEK SUÇU KABUL ETMEKTİR'

CHP'li Böke, şöyle devam etti: "Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer. Türkiye yıllardır seçim yapıyor. İlk defa bir seçimin meşruiyeti hem ulusal hem uluslararası düzeyde şaibeli hale geldi. Bunu Türkiye'ye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. AGİT gözlemcileri Türkiye'nin davetiyle geldi. Siz bunlara 'Haddini bil' diye söylediğinizde suçu kabul ettiğiniz anlamına geliyor. Kimseye had bildirmeye değil Türkiye'de demokrasiyi yükseltmeye ihtiyacımız var.''

'MAÇ DEĞİL TÜRKİYE MESELESİ'

Böke, Erdoğan'ın referandum sonrası yaptığı açıklamaları da eleştirdi ve şunları söyledi: "Bizler meselenin Türkiye meselesi olduğunu her yerde anlattık. Oysa karşımızdakilerde bunu bir maç olarak gören anlayış var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kullandığı cümlelerle bunu Türkiye meselesi olarak değil siyasi bir mesele olarak gördüğü ortadadır.'' (HABER MERKEZİ)