HDP'li vekil Taşdemir serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, savunmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkeme, Taşdemir'in ses analizinin yapılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KCK Ana Davası'nda hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, gözaltına alındı. Taşdemir, savunmasının ardından serbest bırakıldı.

DİHABER'in haberine göre, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, tutuklu olan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak’ın duruşmasını izlemek için Diyarbakır Adliyesi’ne gitti. KCK Ana Davası'nda hakkında yakalama kararı çıkarılan Taşdemir, mahkeme salonunda gözaltına alındı.

'BU OPERASYONLAR FETÖ TARAFINDAN YAPILDI'

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılan Taşdemir, savunmasında “Bu dosyadan dolayı 5 yıl cezaevinde kaldım. Kürt siyasetini bastırmak amacıyla yapılmış bir operasyondur. Bu operasyonlar birçok kere söylenildiği gibi FETÖ tarafından yapılmıştı. İfadelerimiz alındığı esnada bazı televizyon kanallarında manşet ediliyordu" dedi.

KCK Ana Davası'na bakan savcı ve mahkeme heyetinin görevden uzaklaştırıldığını belirten Taşdemir, "Bu nedenle hakkımda ileri sürülenler hukuk dışıdır. Komplo ve kumpastır. Genellikle yalandır” şeklinde konuştu.

TAŞDEMİR'İN SES ANALİZİ YAPILACAK

Mahkemenin bu deliller üzerinden yeniden araştırma yapması isteyen Taşdemir, “Bu dosyayı açan ve sürdüren hakim ve savcıların dinlenilmesini talep ediyorum. FETÖ’den bir talimat alıp almadıklarını sorulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Taşdemir, dosyada yer alan telefon numaraları ve konuşma kayıtlarının kendisine ait olmadığı söyledi.

Mahkeme heyeti, yakalama kararının kaldırılmasına ve Taşdemir’in ses analizinin yapılıp serbest bırakılmasına karar verdi.