Gülmen ve Özakça için Başbakanlığa faks gönderme eylemi

İhraç edilen akademisyen Gülmen ve öğretmen Özakça’nın başlattığı açlık grevinin 40’ıncı gününde, Başbakanlığa faks gönderme eylemi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın başlattığı oturma eylemi 160’ıncı, açlık grevi ise 40’ıncı gününü geride bıraktı. Bugün Gülmen ve Özakça'nın görevlerine iade edilmesi için Başbakanlığa faks çekme eylemi yapıldı.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI

Eylem için Gülmen ve Özakça, sosyal medya hesaplarından destek çağrısı yaptı. Çağrıda, “Sizin için ne yapabiliriz diye soranlar, bizim için küçük de olsa bir katkınız olsun istiyorsanız, başbakanlığa bir faks çekin. Açlığımızı daha fazla görmezden gelmelerine izin vermeyin” denildi.

Gülmen ve Özakça’nın işe iade edilme talebi ile Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’ne faks gönderme eylemi yapanların bugün saa16:30’a kadar, Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’na ait 0 312 403 62 82 nolu telefona faks gönderebileceği belirtildi.

Gönderilecek Faxs örneği ise şu şekilde:

BAŞBAKANLIĞA

Kanun Hükmünde Kararnamelerle işlerinden atılan Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen, Öğretmen Semih Özakça, Öğretmen Acun Karadağ, Sosyolog Veli Saçılık, Öğretmen Esra Özkan Özakça ve Öğretmen Mehmet Dersulu 9 Kasım 2016 tarihinden bu yana Ankara Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtının önünde “İşimizi Geri İstiyoruz” talebiyle oturma eylemi yapmaktalar.

Taleplerine ilişkin herhangi bir cevap alamadıkları için Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 9 Mart tarihi itibariyle süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başladılar. Bugün açlık grevlerinin 40. günü.

Bizler, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumları riskli bir aşamaya gelmeden, haklı taleplerinin karşılanmasını, ivedilikle işlerine iade edilmelerini istiyoruz.

Ad-Soyad:

İmza (HABER MERKEZİ)