Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Koşullar eşitsiz olmasına rağmen hukuk sınırları içinde elimizden geleni yaptık. Bu anayasa değişikliği meşruiyetini yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

'EVET'İ SAVUNANLAR HUKUKUN DIŞINA ÇIKTI'

Eşit olmayan koşullarda ve hukuk içerinde çaba harcadıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen çabayı gösterdik. Evet’i savunanlar hukukun dışına çıktılar" dedi.

Anayasaların uzlaşma belgeleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir grubun, bir partinin, bir kişinin değil, 80 milyonun anayasası olacak. Toplumun en az yüzde 50’si buna 'hayır' diyor. Toplumsal uzlaşı özelliğini yitirmiştir. Siyaset kurumuna bir görev düşüyor. Anayasayı bir toplumsal uzlaşı belgesine dönüştürmek" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP Genel Merkezi'nde 'istifa' gerilimiCHP Genel Merkezi'nde 'istifa' gerilimi

'YSK REFERANDUMU TARTIŞMALI HALE GETİRDİ'

"Hukuk devleti kavramı, hukukun üstünlüğü kavramı çok önemlidir. YSK’dan söz etmek isterim. YSK, üzülerek ifade edeyim, bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Hiçbir şekilde tartışmaya yer vermeyecek şekilde size 98’inci maddeyi oluyorum. Mühür olmayan zarflar geçersiz sayılır. YSK bu zarfları geçerli kabul etti. Niçin? Seçim Kanunu’nun 101’inci maddesinde arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan pusulalar geçerli diyor."

'MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİRİLMEZ'

"YSK’ya sormak istiyorum. Hiçbir kurum kendisini parlamentonun üzerinde göremez. Kendinizi hangi gerekçeyle parlamentonun üzerinde görüyorsunuz. Maç yapılırken, maçın ortasında kural değiştirilmez. YSK, maçın ortasında kural değiştiriyor. Doğru bulmuyoruz, asla kabul etmiyor. YSK milletin kararına gölge düşürmüştür. Referandumun meşruiyetini tartışmalı hale getirdiler. Tartışmalı hale getiren kim? Vatandaş değil, YSK getirdi. Biz büyük bir milletiz. İçeride ve dışarıda güçlü olmak isteriz. Gücümüzü hukuktan, hukukun üstünlüğünden almalıyız. Alınan yanlış karar tartışmalı hale getiriyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz, sonuna kadar takip edeceğiz." (HABER MERKEZİ)