HDP kriz masası kurdu

HDP referandumu izlemek üzere kriz masası kurdu. 35 avukatla ihlallere müdahale ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP kriz masası sorumlusu Zeki Baran, kendilerine ulaşan bilgilere göre, Diyarbakır'da referanduma ilginin yoğun olduğunu söyledi. Bölgeden gelen hak ihlalleriyle ilgili bilgiler de veren Baran, şunları söyledi:

"OHAL koşullarında referandum yapılıyor. Bu nedenle ihlallerle ilgili bilgiler geliyor bize. Bu sorunları 35 avukat arkadaşlarımızla çözmeye çalışıyoruz. Van Muradiye'de bu sabah yapılan ev baskınlarıyla 17 arkadaşımız gözaltına alındı. Seçimden önce başlayan gözaltına almalar, seçim günü de yapılıyor. Bu da seçimin adil yapılmadığını gösteriyor."

Kırsal kesimde yapılan ihlallere de değinen Baran, "Lice'nin 14 köyünde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasak dün kaldırıldı. Bu koşullarda insanlar kendilerini nasıl güvende hissedip oy kullanmaya gidebilir? Kriz masası olarak kırsal kesimde oy verme işleminin sağlıklı gerçekleşmesi için de çaba harcıyoruz."

Katılımın yoğun olduğunu dile getiren Zeki Baran, "Bu referandum herkesi ilgilendiriyor. Milletvekili seçilmiyor. Ülkenin geleceği, birlikte yaşama koşullarının devamı için oh veriliyor. Halkımız bu bilinçle sandığa gidiyor" dedi.

Etiketler HDP ihlal kriz masası