KHK ile açığa alınanların kamu kurumlarına girişi yasak

Eski MAZLUMDER Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK ile açığa alınanların kamu kurumlarına girişinin yasaklandığına dair yazı hakkında Başbakanlığa başvurdu. Gergerlioğlu, gelen cevapta "İdari işlem doğrudur" denildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edilen eski MAZLUMDER Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, KRT yayınına katıldı. Gergerlioğlu, açığa alınmasından sonra yaşadıklarını anlattı. Çocuğunun okulunda yaşadığı olayı daha önceden duyuran Gergerlioğlu, olayın detaylarını anlattı. KHK ile açığa alınanların kamu binalarına girmesinin yasaklandığına dair yazının Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) tarafından doğrulandığını açıkladı.

Kocaeli Valiliği tarafından açığa alınan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, daha sonra KHK ile ihraç edildi. Açığa alındığı dönemde yaşadığı olayla ilgili açıklama yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu, olayın detaylarını anlattı. Gergerlioğlu, açığa alındıktan sonra çocuğunun okuduğu okulun, okul aile birliği yönetim listesinden çıkarıldığını belirtti.

Eski MAZLUMDER Başkanı Gergerlioğlu: İnsanların onurlarıyla oynamak bu kadar ucuz mu?Eski MAZLUMDER Başkanı Gergerlioğlu: İnsanların onurlarıyla oynamak bu kadar ucuz mu?

Gergerlioğlu, okul müdür yardımcısının kendisine KHK ile açığa alınanların kamu kurumlarına alınmamasına dair bir yazı gösterdiğini aktardı. Yazıyı istediğini kaydeden Gergerlioğlu, müdür yardımcısının resmi yazı olduğu gerekçesiyle isteğini reddettiğini ifade etti.

Yazının kaymakamlıktan gönderildiğini dile getiren Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"Cüzzamlı muamelesi yapılıyor. Ben bununla beraber BİMER'e müracaat ettim. Yazıda, açığa alınan şahısların kamu kurumlarına girmesin deniliyor. Ben o zaman devletin hastanesine, adliyesine giremeyecek miyim? İki buçuk ay sonra sonuç geldi. Verilen cevap şuydu: İdari işlem doğrudur, itirazınız kabul görmemiştir. Devlet bunu onaylıyor, sehven yapılmış bir işlem değil. BİMER sonucu gelmeden önce il milli eğitim müdür yardımcısını aradım. Dedim ki 'Burada bir rezalet vuku bulmuş durumda, bundan haberiniz var mı?' O da öfkelendi. Müdürü aradı 'Nasıl böyle bir yanlış yaparsınız, derhal bu yanlışı düzeltin' dedi. Ama sonrasında gelen resmi yazı 'Yapılan işlem doğrudur' diyor."