Kayyım: Tutak'ı Bağdat caddesi gibi yapacağım

Ağrı'nın Tutak ilçesine atanan kayyım ilçeye dair projelerini anlattı: Asfalt dökeceğim, öğrencileri Çanakkale’ye göndereceğim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'nın Tutak İlçe Belediye Başkanlığına kayyım olarak atanan Kaymakam Erkan İsa Erat, Tutuk için hazırladığı projeleri anlattı. Hazırladığı 20 projenin hayata geçirebilmesi için kardeş belediye olan Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK partili Ali Korkut, Kayyım Erat’a destek veriyor.

Kayyım Erat, Yakutiye Belediyesi'nin ilçeye 10 kilometre asfalt dökeceğini, büyük bir meydan yapacağını, 44 öğrenciyi de tarih bilincini geliştirmek adına Çanakkale’ye göndereceğini bildirdi.

'İKİ HAYALİM VAR'

Erat projelerine ilişkin şunları söyledi: "Benim iki hayalim var. Üzerinde köprü bulunan ana caddemizi ışıklandırıp, ağaçlandırıp ve kötü binaları nezih bir hale getirerek burayı İstanbul’daki Bağdat caddesi yapacağım. Ayrıca Bayrak tepeyi de mesire alanı olarak İstanbul’daki Çamlıca tepesine benzeteceğiz. Tutak'tan geçen Murat Nehrinin kenarında yürüyüş yolları, kafelerin olduğu sosyal bir alan olacak." (AĞRI/DHA)