Kandıra Cezaevi'nden Bakan Soylu'ya '4 duvar' yanıtı

Cezaevinde olan HDP'li vekiller Besime Konca ve Çağlar Demirel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "O dört duvar hakikat arayışçısı kadınlar için özgürlük duvarıdır" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kandıra Cezaevi'nde (Kocaeli F Tipi Cezaevi) bulunan HDP milletvekilleri Besime Konca ve Çağlar Demirel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "4 duvar verdik, sırtlarını hangisine dayayacaklarsa dayasınlar" sözleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Hakikatler dört duvara değil, Türkiye’nin sınırlarına sığmayacak kadar evrensel değerlerdir" denildi.

"Kandıra Cezaevi’ndeki kadınlar adına" HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, yazılı açıklama yaptı.

Süleyman Soylu: 4 duvar verdik, sırtlarını hangisine dayayacaklarsa dayasınlarSüleyman Soylu: 4 duvar verdik, sırtlarını hangisine dayayacaklarsa dayasınlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, bakanlık ve milletvekilliği yapamayacağı iddia edilen açıklamada, "'Şimdi onlara dört duvar verdik; istedikleri duvara sırtını dayasınlar' söylemi ile bakan ve milletvekili değil, polis, savcı, taraflı hakim rolünde olduğunu, kanun dışı işlerle uğraştığını söylemleriyle kanıtlamıştır" ifadelerini kullanıldı. Açıklama şu şekilde:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ'ı hedef alarak, kadın iradesine bir kez daha saldırıda bulunmuştur. Soylu son dönemlerde yaptığı açıklamalarla ve içinde bulunduğu ruh haliyle Bakanlık yapabilecek ve milletin vekili olabilecek ehliyete sahip olmadığını ortaya koymuştur. 'Şimdi onlara dört duvar verdik; istedikleri duvara sırtını dayasınlar' söylemi ile bakan ve milletvekili değil, polis, savcı,taraflı hakim rolünde olduğunu, kanun dışı işlerle uğraştığını söylemleriyle kanıtlamıştır.

Bizi 'dört duvar' arasına almış olabilirler. O dört duvar hakikat arayışçısı kadınlar için birer özgürlük, onur, irade ve vicdan duvarıdır. Hakikatler dört duvara değil, Türkiye’nin sınırlarına sığmayacak kadar evrensel değerlerdir. Her türlü soysuzca saldırıyı siyaset sananların ise dayandıkları tek şey ise faşizm duvarı vardır. O duvar da kadınların emekçi elleri ittiğinde faşistlerin üzerine yıkılacaktır." (HABER MERKEZİ)