Diyarbakır'da sandık görevlileri gözaltına alındı

Referanduma 3 gün kala Diyarbakır'da gözaltılar devam ediyor. Diyarbakır'ın Kocaköy, Bismil ve Çınar ilçelerinde 29 kişi gözaltına alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Referandum öncesi Diyarbakır ve ilçelerinde gözaltına alma operasyonları devam ediyor. Diyarbakır'ın Bismil, Çınar ve Kocaköy ilçelerinde bugün gözaltına alınanların sayısı 29'a yaklaştı. Çınar'da 13, Bismil'de 11 ve Kocaköy'de 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar HDP-DBP ilçe yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra, bu partilerin referandum kampanyasına katılanlardan oluşuyor. Kocaköy'de gözaltına alınan 5 kişinin referandumda HDP adına sandıkta görev alacak kişiler olması dikkat çekti.

Kocaköy'de gözaltına alınan sandık görevlileri, Ahmet Çakubay (Resmi Sandık görevlisi), Mehmet Şık (Sandık Kurulu Başkanı), Ahmet Avcı (İtiraza Yetkili kişi), Hüseyin Kılıç (Parti Üyesi) ve Vehbi Tunç (Resmi Sandık görevlisi).

BU SABAH DA GÖZALTI

Bu sabah merkez ilçelerden gözaltında alınanlar arasında da sandık görevlileri bulunuyor. Medeni Ege (Kayapınar), Mesut Yılmaz (Bağlar), Ahmet Baran (Bağlar), Nedim Esmer (Yenişehir), Mecit Bozkurt (Yenişehir), Rezan Aykal (Bağlar), Engin Ihlamur (Sur/ Resmi Sandık görevlisi), Erdal Bayram (Sur/ Resmi Sandık görevlisi)

DBP, dün gözaltına alınan ve Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada sayıları 177 olarak belirlenenler arasında da çok sayıda sandık görevlisi olduğunu bildirdi. (DUVAR)