Tutuklu aileleri açlık grevine başladı

Tutuklu aileleri öncülüğünde DTK, DBP, HDP, TJA ve Barış Anneleri temsilcileri, 55 gündür açlık grevinde olan siyasi tutukluların eylemine destek amaçlı açlık grevine başladı. Açlık grevi, talepler kabul edilinceye kadar süresiz-dönüşümlü devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki koşulların düzeltilmesi talebiyle cezaevlerinde başlayan açlık grevi kritik bir aşamaya geldi. Açlık grevindeki tutukluların yakınları öncülüğünde, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Barış Anneleri, DTK, HDP, DBP, TJA kurumlarından temsilciler de açlık grevi başlattılar.

'TALEPLER YERİNE GETİRİLSİN'

DBP Diyarbakır İl binasında başlayan açlık grevine 20 kişi katıldı. Cezaevlerindeki tutukluların talepleri kabul edilinceye kadar devam edecek olan açlık grevi, dönüşümlü olacak.  Açlık grevine katılanlar adına açıklama yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, cezaevlerindeki tutukluların taleplerini haklı bulduklarını ifade ederek, taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Konuşmasında AK Parti hükümetini işaret eden Aslan, 2013-2015 yıllarında Öcalan ile görüşmelerin devam ettiğini, bu süreçte Türkiye'de demokrasi ve barış umudunun hakim olduğunu hatırlattı. Mehmet Aslan, Türkiye'nin geleceği, demokrasisi ve barışı için müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmasının sonunda "Cezaevindeki tutukluların açlık grevi kritik noktaya gelmiştir" diyen Aslan, hükümetin açlık grevindeki tutukluların taleplerini bir an önce kabul etmesini istedi.

AÇLIK GREVLERİNDE DURUM NE?

Şaktan Cezaevi'ndeki tutuklular 55 gün önce açlık grevine başladı. Şakran'da başlayan grev, diğer cezaevlerinden de destek aldı. Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer milletvekilleri de açlık grevi yaparak destek sundular.

Açlık grevlerindeki son durum ise şöyle:

Açlık grevi Şakran'da 55'inci gününde. Grevler Sincan'da 46, Menemen'de 35, Van'da 34, Hilvan'da 26, Trabzon'da 26 ve Tarsus'da 26'ncı gününe girdi.