Kayyımlar 43 kadın merkezinin faaliyetini durdurdu

DBP tarafından hazırlanan rapora göre, kayyım atanan belediyelerde 43 kadın merkezinin faaliyeti durduruldu. Ayrıca 2 bin 22 işçinin işine son verilirken, 585 memur açığa alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Emine Özmen, belediyelere atanan kayyımlarla ilgili hazırladıkları raporu açıkladı. Bölgedeki 85 belediye başkanının görevden alınarak, yerlerine kayyımlar atandığını belirten Özmen, bu belediyelerdeki 43 kadın merkezinin faaliyetlerinin durdurulduğunu söyledi.

DBP tarafından hazırlanan, "Yerel yönetimler kadın ve kayyum raporu", basın toplantısı ile açıklandı. Raporu açıklayan, DBP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Emine Özmen, kayyım atamalarının ardından 2 bin 22 işçinin işine son verildiğini belirtti.

585 memurun açığa alındığını söyleyen Özmen, "Halkın seçimle yönetime getirdiği DBP’li belediye eşbaşkanları ve meclis üyeleri, ya tutuklanmış ya da görevden uzaklaştırılmışlardır" dedi.

34 kadın eşbaşkanın tutuklandığını ifade eden Emine Özmen, "Bu kapsamda 43 kadın merkezimizin bulundukları il ve ilçelerde kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ile ilgili çalışmaları, kadın mücadelesi ekseninde geliştirmiş olduğu farkındalık ve hizmetler kayyumların ilk hedefi haline gelmiş ve durdurulmuştur" diye konuştu. (DİYARBAKIR/DHA)